• Menu
  • Menu

Rheinsberg

 Malebný zámek Rheinsberg

Od vodního  kanálu Schleuse Canow míříme k zámku Rheinsberg. Volíme procházku nádherným okolím zámku a zámeckým parkem okolo jezera Rheinsberger See. Původně vodní zámek leží v severozápadním Braniborsku. Láká své návštěvníky na vyzdobené zámecké salóny a procházku 18.stoletím. Jindřich Pruský  (princ Heinrich von Preussen)  dal zámku podobu moderního klasicismu. Dětství na zámku strávil i Fridrich II (později zvaný Veliký), bratr Jindřicha Pruského.

Rheinsberg
Rheinsberg

Zámek, který se zrcadlí na hladině Ruppinského jezera, okouzlil umělce jako jsou Theodor Fontane a  spisovatel a novinář Kurt Tucholsky, ne jehož počest bylo zřízeno v zámku literární muzeum.  Malebný zámek i se zahradami a především letní hudební koncerty navštěvují každoročně v hojném počtu turisté. V přírodním divadle, které fungovalo již v minulosti je téměř 900 míst.

Rheinsberg
Rheinsberg

Kammeroper Schloss Rheinsberg – festival mladých

Operní  festival mladých umělců, založený více jak před dvaceti lety je možné navštívit každoročně na zámeckém nádvoří, v zámeckém divadle, na jezeře i v parku. Zakladatelem hudební akademie je známý německý skladatel profesor Siegfried Matthus, který je ředitelem festivalu do dnešních dnů. Akademie dává příležitost mladým nadějným umělcům a interpretům z mnoha zemí. Na některých ročnících je možné slyšet i mladé umělce z naší vlasti. Zámek je místem setkávání  milovníků hudebního umění. Pořádají se zde i pěvecké kurzy.

Rheinsberg
Rheinsberg

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *