• Menu
  • Menu

Český dům v Riu

Olympiáda v Rio de Janeiru – Český dům

Český olympijský tým měl v Rio de Janeiru svůj Český dům. Dům určený pro oslavy a setkávání sportovců, funkcionářů, sponzorů, fanoušků i novinářů byl otevřen za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana.

Český dům v Rio de Janeiro
Český dům v Rio de Janeiro

Tradice Českého domu

Tradice Českého domu na olympijských hrách se zrodila  už v Barceloně v roce 1992. Velmi oblíbený byl Český dům na minulé olympiádě v Londýně. Tady byl dům zázemím nejenom pro sportovce, ale hlavně pro stovky a tisíce fanoušků, kteří z České republiky jeli fandit svým sportovcům.

Český dům v Rio de Janeiro
Český dům v Rio de Janeiro

Český dům  je vždy i prezentací naší země. V nabídce tady najdete ty nejkrásnější turistické destinace České republiky. Také jsou zde zastoupeny ukázky výrobků našich firem. Z českých firem  jen namátkou : Škoda auto, sklo Moser, proslulá stavebnice Merkur nebo naše pohádková postavička Krtek.

Český dům v Rio de Janeiro
Český dům v Rio de Janeiro

České pivo i česká kuchyně

Dům byl  otevřený od jedenácti hodin do půlnoci. Sledovat se dala česká televize i brazilská. Nabízelo se tady  české pivo a česká kuchyně. Situován je v luxusní rezidenční čtvrti Barra da Tijuca a je zapuštěný do země. Jeho okolí dotvářejí palmy a hory ve tvaru homolí, na střeše září do noci všemi barvami silueta běžce Emila Zátopka, jehož postavička provázela český tým celou olympiádou.

Dana Dajdulka

Více jak 15 let se pro mě stalo cestování drogou. Za tu dobu jsem mimo Evropu navštívila USA, Nový Zéland, Thajsko, Kambodžu, Velikonoční Ostrovy... poslední roky se mou láskou stala Jižní Amerika. Každá další cesta je pro mne nejenom výzvou, ale také uskutečněnými sny poznat místa , které tak dobře znám z knih a cestopisů.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *