• Menu
  • Menu

Dendrologická zahrada Praha

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Praha - hlavní město » Dendrologická zahrada Praha

Dobrý tip na výlet

Zahrada v Praze Průhonicích patří mezi oázy zeleně v zastavěné Praze. Každý návštěvník v ní najde nějaké místo , strom nebo rostlinu, která ho osloví a určitě se sem rád i vrátí. Zahrada je nejenom místo pro odbornou veřejnot , ale i každý milovník květeny a krajinných prvků si zde přijde na své. Potkáte tady maminky s malými dětmi, pro které je zde vybudováno hřiště s hracími prvky .

dendrologická zahrada praha – výlet s dětmi

Potkáte zde seniory , kteří sem chodí načerpat nové síly při krásných procházkách po parku. Chodí sem studenti, žáci základních škol, exkurze.Park je dost rozlehlý a tak místa je tu dost.Procházky lesními partiemi, nad bublajícími potůčky, procházka kolem jezírek.Všude můžete pozorovat kačeny , labutě.Milovníci rostlin od jarních cibulovin, kostaců, pivoněk, rhododendronů, růží, popínavek, stříhaných keřů, trvalek po zajímvé exponáty stromů zde najdou inspiraci nebo poučení.

dendrologická zahrada praha – výlet s dětmi

Dendrologická zahrada byla založena v r. 1974 na pozemcích bývalé zahrady Dendrologické společnosti a přilehlých plochách. Pro veřejnost je otevřena od roku 1990.Jejím hlavním posláním je studium genofondu domácích a cizokrajných dřevin z hlediska využití v zahradní a krajinářské tvorbě.

Je zpřístupněna široké odborné i laické veřejnosti od dubna do října.

dendrologická zahrada praha – výlet s dětmi

Bližší informace najdete na www.dendrologickazahrada.cz

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *