• Menu
  • Menu

Matějská pouť

 Matějská pouť – první evropská pouť – výlet s dětmi

aktuálně 2015– zahájení proběhne 28. února v 10 hodin. Atrakce budou veřejnosti k dispozici až do 19. dubna 2015.

2013:  Letos je jubilejní 50.výročí na Pražském výstavišti a bude se konat od 02. března do 21.dubna 2013. Matějská pouť se koná v areálu Výstaviště Praha. kde na vás čekají nové zahraniční atrakce. Celkem zde bude pro návštěvníky k dispozici cca 120 atrakcí.

Na výstavišti  můžete navštívit výstavu GIGANTI DOBY LEDOVÉ –  9.3. – 27.4. 2013 – Praha, výstaviště Holešovice pavilon C

Matějská je tady. (Sobota 3. března 2012) , trochu s opožděním, ale první den , myslím počasí přálo návštěvníkům i pořadatelům. A bylo na co koukat a bylo možné vyzkoušet si spousty nových atrakcí. Celkově  je na výstavě asi 130 atrakcí  pro všechny věkové kategorie. My  šly s dcerou na pouť kvůli výstavě Giganti doby ledové, která začínala ve stejný den jako Matějská pouť. A tak nakonec několik adrenalinových atrakcí Terka vyzkoušela .

Matějská pouť Praha

Některé zahraniční  atrakce byly opravdu unikátní. Mně se třeba líbil 50m vysoký řetízkový kolotoč a člověk trnul při pohledu na  velké rameno  ve výšce 50m , které se točilo všemi směry  a nedaleko největší booster v Evropě , točící se ve výšce 60m. Když byly obě atrakce puštěny , vypadalo to chvílemi , že bude velký třesk. Ale mimo výskání  a pulsující hudby se žádné tragédie neděly.  Na pouti najdete třípatrový strašidelný zámek, obří skluzavku, kolotoče, houpačky, jízdy na koních…Neodolaly jsme a nakoupily i kokosové suky, kyselé pendreky. Ochutnaly jsme trdelník a bramborové kroužky. Na pouti byl rámus , tak jak má být ,  všichni vypadali, že mají dobrou náladu a tak tátové a mámy, babičky i dědové připravte si „drobné“ a určitě na pouť vyražte!

Matějská začala 3.3. a její brány se uzavřou 22..dubna.

Na pouti je otevřeno : úterý až pátek  14 – 21 hodin (v pondělí je zavřeno!)                          sobota a neděle  10 – 22 hodin

 

Matějská pouť Praha

Výstaviště Holešovice patří mezi známé areály. Vzniklo vydělením východní části z původní rozlohy parku Stromovka při příležitosti  Jubilejní zemské výstavy  v roce 1891. Během jejího konání navštívilo výstaviště přibližně 2,5 milionu lidí.

Dominantu výstaviště tvoří secesní Průmyslový palác. Konají  se zde výstavy a další významné společenské  a kulturní akce. Součástí výstaviště jsou  Křižíkova světelná fontána, kultrurní scény, Lapidárium Národního muzea, Maroldovo Panorama bitvy u Lipan , Mořský svět  plavecký , krytý bazén, restaurace a zimní stadion Tesla Arena.

 

V současnosti je majitelem areálu hlavní město Praha,  dlouhodobým nájemcem je společnost  Incheba Praha.

 

Na výstaviště můžete přijet autem a zaparkovat na přilehlých parkovuištích, jede sem několik tarmvají MHD . Nedaleko je stanice metra C –  Holešovice.

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *