• Menu
  • Menu

Aquapark Serena

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Finsko » Aquapark Serena

Espoo, Helsinky –  Aquapark Serena 

Tam , kde se  v zimě lyžuje ! Aquapark  se nachází v části Helsinek nazývané Espoo. Je největším Aquaparkem mezi severskými zeměmi.    Je umístěn na krásném místě, mezi kopečky,  v přírodě. Aquapark se skládá ze dvou částí, venkovní a vnitřní.

Aquapark Serena Helsinky

Venkovní, kam se dá chodit jenom v dobrém počasí a když je alespoň trochu teplo, najdeme spoustu atrakcí pro různě staré děti, jako skluzavky a bazénky s různou hloubkou vody. Najdeme zde také atrakce, které jsou určeny pro dva, jako dvě divoké řeky na které vstupujete v kruhu ve tvaru osmičky a atrakce ve tvaru u-rampy nazvána podle finského skokana na lyžích, Nykänen. Dá se zde ležet jak na lehátku tak na trávě a dokonce je zde část skalní stěny obrostlá různými skalními rostlinkami, na které se dá také ležet.

Vnitřní, část je dekorována jako by jste byli někde v tropech. Najdeme zde spousty různých tobogánů, jako je trychtýř, černá díra a další asi 4, dále pak menších skluzavek pro děti a další atrakce a také zde najdeme vlnobití. Dále zde jsou dvě vířivky a co nesmí chybět, jakože jsme ve Finsku, sauny.

Aquapark Serena Helsinky

V zimě je pak otevřena jenom vnitřní část a to i jenom v určité dny  a venkovní prostor se změní na lyžařské centrum.

http://www.serena.fi/content/view/12/28/lang,en_EN/

ceny:

celý den 12 – 20:00 – 24,50 

večerní 16 – 20: 00 – 20,50

 rodinná ( 2 dospělý 2 děti) – 94,00

 rodinná (2 dospělý 3 děti) – 117,50 

 děti do 4 let – zdarma

Autobus dojede přímo před aquapark.  zZcentra Helsinek autobusem číslo 339 asi za 30 minut, ale dejte si pozor autobus nejezdí nijak často.

adresa aquaparku: Tornimäentie 10, 02970 Espoo, Finsko

Terka 🙂

Espoo –  je město na jižním pobřeží Finska.  Spolu s Helsinkami, Vantaa, se kterými sousedí, a Kauniainem, které obklopuje, tvoří helsinské  souměstí Velké Helsinky.

 

 

klíště

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *