• Menu
  • Menu

Seaplane harbour (lennusadam) Muzeum – Tallinn

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Estonsko » Seaplane harbour (lennusadam) Muzeum – Tallinn

Seaplane harbour je jedním s nejunikátnejších námořních muzeí v celé Evropě, otevřených teprve nedávno. Můžete se pokochat více než 200 velkých exponátů, jako staré válečné lodě, miny a torpéda, dále pak jedna stará vikingská loď (to co z ní zbylo), pár lodí z Olympiských her, které vyhrály medajle a i loď z roku 2008 z Pekingu a poslední asi nejzajímavější ponorka, která byla použita ve druhé světové válce a vy máte možnost vejít dovnitř a představit si námořníky, kteří v ní pluli.

 

Hangáry přístavu jsou architektonickým unikátem, který nenajdete nikde jinde na světě původně vybudován v roce 1916-1917, jako část námořní pevnosti Petra Velikého.

Muzeum si užije celá rodina a děti se zabaví hrami, které zde také najdete. Máte možnost si zkusit simulaci letadal, ovládání modelu lodi, můžete si také vyzkoušet oblek námořníka či kapitána lodi, sestřelování vrtulníku a pro nejmenší je tu kreslení.  Dále můžete sledovat světelnou show, která je vždy jednou za hodinu promítána na stěnu ponorky a pak je zde i kino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terka:)

 

 

 

Světelná show

klíště

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *