• Menu
  • Menu

Letenský masopust 2018

Národní technické muzeum – masopust

Sraz průvodu masek byl kolem 11.hodiny na Strossmayerově náměstí v Praze 7. Auto jsem nechala u Anděla na Smíchově. Tramvají číslo 12  tam jsem  za chvíli! Cedule, přeškrtané tramvajové linky, a také zavřený vstup no metra. Bylo mi líto cizinců, kteří nechápali, stejně jako já! Tímto směrem žádná tramvaj nejede!  Nakonec jedu tedy na Palackého náměstí a odtud tramvají na Strossmayerovo náměstí. U kostela sv. Antonína nikdo není a tak jdu rovnou k Technickému muzeu.

Letenský masopust – kapela

Před muzeem je klid, ale za chvíli už je slyšet hudba /Letenská masopustní kapela a Kutálka Long Vehicle circus/ a průvod se  blíží. Předvoj – 2 policisté na koních.  Schody u technického muzea se zaplnili, obloha se trochu zakabonila a spadlo i pár kapek, ale nálada je parádní. O zábavu se postaralo chůdařské masopustní  trio J. N. Jelínek, E. Hájek, S. Neduha. Ti, co pokračují v dnešním programu jdou na prohlídku expozic: promítání dokumentu o NTM “ Dům zasvěcený snům“ D. Vávry a R. Lipuse.

 

 

 

Národní zemědělské muzeum

Tady program pokračuje od 13.10 – 17.30 hodin. Celé odpoledne bude hrát Kutálka J. Starého. Kolem 13. 15 „Šaty a masky z papíru a dalších materiálů “ s přehlídkou modelů studentů SPŠ oděvní , Praha 7. Pokračuje folkrlórní tanec Bejvávalo , od 14 hodin  loutkové divadlo Jak Kvak a Žbluňkk slavili masopust – divadlo Tondy Novotného. 15. hodin – Ententýky – divadlo Viola, 16.10 hodin Happy Hour – Squdra Sua – klaunské trio. Program je rozšířen i do prostor Galerie Scarabeus.  Kolem 17.45 přesun z NZM do ulice Jana Zajíce 7, (za stadionem Sparta) Galerie Scarabeus, Muzeum kávy Alchymista pro maškary vstup zdarma…Loutky a rodinná loutková divadla & Expozice kávy a kávovin. Komentovaná prohlídka expozic, výtvarná dílna pro děti . V 18.30 na zahradě Galerie Scarabeus. Konec Masopusta – Ohnivá show ( podle počasí).

Letenský masopust – NZM

U příležitosti  Letenského masopustu budou NZM ve spolupráci s Galerií Scarabeus a dalšími vystavujícími připraveny komorní výstavy:

Masky ze Zákup – Eduard Held muzeum – historie nejstarší české výrobny masek

 

 

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *