• Menu
  • Menu

Výstava Vladimír Suchánek – do 25.2.

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Praha - hlavní město » Výstava Vladimír Suchánek – do 25.2.

Litografické příběhy

Pokud najdete chvilku a budete se pohybovat někde blízko galerie HOLAR, určitě stoji za to tam alespoň nahlédnout. Učiníte-li tak, můžete si prohlédnout krásné litografické práce Vladimíra Suchánka. Jeho grafiky jsou opravdu balzám pro oči. Svou dokonale propracovanou technikou vytváří nádherné struktury. Při bližším zkoumaní proniknete do jednotlivých vrstev, které se vlní a prolínají v zajímavé struktury. Občas mi tyto struktury připomínají rostlinnou buňku pod mikroskopem. Výstava je doplněna doprovodným programem.

Galerie HOLLAR – Vladimír Suchánek

Vladimír Suchánek

narodil se 12. února 1933 v Novém Městě nad Metují. Studium na Pedagogické fakultě Karlovy university v Praze (1952-54) u profesorů C. Boudy, K. Lidického a M. Salcmana na Akademii výtvarných  umění v Praze (1954-60) v grafické speciálce profesora V. Silovského. Je činný v oboru grafiky, malby, knižní ilustrace, známkové tvorby a exlibris. Je členem Sdružení českých umělců grafiků HOLLAR. Do roku 2017 uspořádal 169 samostatných výstav v České republice i v zahraničí a za svou tvorbu získal celkem 31 významných cen.V roce 1997 byl jmenován členem Evropské akademie věd a umění se sídlem v Salcburku. V roce 2006 mu bylo uděleno státní vyznamenání – Medaile Za zásluhy v oblasti umění.

Galerie HOLLAR – Vladimír Suchánek

 

Doprovodný program

Středa 14.2. v 16 -Autor s uměleckým Tiskařem Petrem Korbelářem předvedou vznik a tisk litografie

Středa 21.2. v 16 – Komentovaná prohlídka výstavy s Vladimírem Suchánkem

Galerie HOLLAR

Výstava je přístupna denně 10-12 a 13-18, pondělí zavřeno

Galerie HOLLAR , Smetanovo nábřeží 6, Praha 1

Galerie HOLLAR – Vladimír Suchánek

 

Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *