• Menu
  • Menu

Thajsko a Vietnam 36 – Chatuchak Market

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Thajsko » Thajsko a Vietnam 36 – Chatuchak Market

Díky návštěvnosti několika statisíců lidí, kteří každý víkend navštěvují  trh Chatuchak Market, se tržiště v Bangkoku stalo největším víkendovým trhem na světě. Trh má více než 15 000 stánků, které jsou rozloženy na 35 akrech a 26 sekcích

Největší víkendový trh světa – Chatuchak Market

Je úplněk, za chvíli bude vycházet slunce. Bangkok se právě probouzí. Lezu na střechu našeho hotelu Bangkok Canale Home (hotel je 5 minut chůze od Khao San, všechny hlavní turistické atrakce jako Grand Palace, Wat Pho a Wat Arun jsou v docházkové vzdálenosti), tady už sedí Terka.

Dobré ráno dítě! Bydlíme nad vodním kanálem, na horizontu nad střechami staré zástavby vykukují mrakodrapy. Hejna ptáků  se srocují a s východem slunce poletí bůh ví kam. Pod námi týpek zalévá střešní terasu, za chvíli naklepe svaly a ve své venkovní posilovně si dává do těla. Je to zvláštní být takhle spolu v cizí a daleké zemi nad všemi starostmi světa. Holky už také vstávají a tak se vydáváme na thajský trh, nakoupit oblečení, ovoce, jídlo a dárky domů. něco dobrého na zub se tam určitě také nejde.

Chatuchak market

Chatuchak Market

Aniž by jsme tušily, vybraly jsme jeden z největších světových tržišť Chatuchak Market. Malý vstup nenasvědčoval tomu, že zde bude tisíce stánků s rozlohou několika fotbalových hřišť.  Jednotlivé uličky jsou však očíslovány a rozděleny do sekcí, v nichž se většinou prodává stejný druh zboží. My se tak trochu začaly ztrácet, nejhorší bylo, když jsme potřebovaly na záchod. Většinou jsme se musely vrátit téměř ke vchodu než jsme přišly na to, že jsou záchody v obchoďáku.

Chatuchak market

Unavené a tak trochu nervózní před odjezdem domů, jsme se ani nemohly dohodnout kam vlastně jít. Šílené vedro na naší radosti nepřidalo a tak první překážkou byla Terčina nevolnost. Úplně vyřízená odmítla jít dále. Našly jsme klimatizovanou restauraci, v jednom z obchodních domů, který je také součástí tržiště. Tady bylo hned lépe a my se rozdělily a každá jsme šly nakupovat zvlášť s tím, že za Terkou jsme se chodily průběžně dívat, poté co už ji bylo lépe zůstaly jsme my dvě v obchoďáku  a vše nakoupily tady. Ajka sháněla různá koření, rukodělné výrobky i ovoce, které nestihla objevit a dávala nám to dost sežrat.  Sárka se vydala na retro trh a za hudbou a uměním. Kolem 15 hodiny jsme se sešly ověšené taškami  všechny 4. Myslím, že jsme za těch 6 hodin prošly tak 1/1000 trhu. Na hotel jsme jely taxíkem.

Chatuchak

Největší víkendový trh světa

Díky návštěvnosti několika statisíců lidí , kteří každý víkend navštěvují  trh Chatuchak Market, se tržiště v Bangkoku stalo největším víkendovým trhem na světě. Trh má více než 15 000 stánků, které jsou rozloženy na 35 akrech a 26 sekcích, od potravin, umění, starožitností, módy a mnohem více! Otevřeno je každý víkend od 9 do 18 hodin, ale nakupuje se a  smlouvá už kolem šesté ráno.

Chatuchak

Je mnoho způsobů jak se na trh a zpět dostat. Můžete jet taxíkem, tuk tukem, busem, nadzemní dráhou Mo Chit Station (linka Sukhumvit). Trh se nachází  severním předměstí Bangkoku poblíž autobusového nádraží Northern Bus Terminal.

Chatuchak

Adresa : Kamphaeng Phet Road Lat Yao, Chatuchak, Bangkok 10900 Thajsko

Na hotelu dáme sprchu a protože je náš opravdu poslední večer tady v Asii a také náš poslední společný, chceme si ho tady v Bangkoku náležitě užít!

Chatuchak

 

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *