• Menu
  • Menu

Thajské masáže

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Thajsko » Thajské masáže

Thajský úsměv a Thajské masáže

Popsat nádhernou zemi jako je Thajsko v pár větách nejde. Najdete  tady nejenom průzračné moře, pohádkové pláže, památky , fantastické jídlo,  thajské masáže, neskutečné přírodní bohatství,ale především duchovní dědictví  , báječné lidi a neopakovatelnou atmosféru. Je také nutností  zmínit  jeden z velmi známých symbolů této překrásné země a to je thajský úsměv.

Thajsko – thajský úsměv Ko -Lipe

Úsměv pro nás Evropany je v prvních chvílích , když navštívíte Thajsko , trochu netypický a stále se usmívající Thajci kolem vás , vám připadají trochu nenormální, strojení a zvláštní. Ale  tento pocit trvá  jenom krátce , brzy si na tento stav zvyknete a pomalinku se snažíte oplácet i vy svým úsměvem. Pro Thajce je jakýkoliv projev hlasitého vyjádření nespokojenosti ponižující a  osoba , která takto reaguje,  je pro ně „nemocná“ .  Nadáváním si tady moc nepomůžete a pro horké Evropany je někdy těžké držet chování na uzdě, zvláště ve chvílích,  kdy se něco nepovede nebo se stane nějaký problém. Musíte se obrnit trpělivostí a zkusit vyřešit problém s úsměvem. Po dvou měsících strávených v Thajsku přijedete  domů „vysmátí“ . První ťafku při návratu domů dostanete hned na letišti v Moskvě , kde šediví a nepříjemní úředníci , nejenom že nejsou přístupní vaší usměvavé tváři, ale během pár minut Vám dají najevo , aby se Vaše rozesmáté sanice  vrátily pěkně tvrdě do evropské reality. V Praze  na Ruzyni to není o moc lepší a tak, ač neradi, musíte pomalu vymazávat úsměv ze svého života. Vyzkoušet si thajský úsměv se někdy vyplatí i na naše úředníky, ale pokud nemají „svůj den“ pak je úsměv atomová zbraň. Zajímavé je, že u nás úsměv  a pohoda ve tváři, spíše vyvolává obrácené reakce.

Thajské masáže

Další ze symbolů thajské kultury. Než jsme poprvé navštívili Thajsko, nevím proč, pro mě název thajské masáže představoval spíše znak nějakého sexuálního šílenství, ale opak je pravdou. První seznámení s thajskými masážemi bylo  v thajském Chiang Mai , byly jsme se Sárou unavené a na ulici seděli Thajci a nabízeli masáž nohou. Pohled na slastně se tvářící Němce nás přesvědčil a  tak s trochou nedůvěry jsme usedly. Po  pár minutách už i naše tváře prozrazovaly neskutečné uvolnění . Masáže , já teda nejraději olejovou thajskou masáž, jsme vyzkoušeli ve všech koutech Thajska i jinde v Asii, na ulici, na pláži na Krabi, v salónu, v horkých lázních, v hotelu …., vyzkoušeli jsme  masáže bylinkové i královské , bohužel(nebo bohudík) masáže se pro nás  staly návykové a tak i při návratu domů ve chvílích smutku, obtíží  vyhledáme šikovné Thajky a návštěvy u nich nás  na chvíli vrátí pocitově do jejich krásné země, ale pomůžou i  od bolestí i strastí. Není tak velký rozdíl jestli se necháte masírovat přímo v Thajsku nebo u nás, pocítí to pouze vaše peněženka. Ceny masáží u nás jsou nejméně 5x dražší než v jejich domovině.

thajské masáže v Chiang  Rai

O thajské masáži je známo, že je účinným prostředkem pro léčbu svalových potíží i pro léčbu dlouhodobých chronických onemocnění. Thajské masáže jsou originálním prostředkem, jak nechat odpočinout svému tělu a dopřát mu tolik potřebné léčebné terapie. Je mnoho názvů a druhů masáží a závisejí na tom na kterou část těla jsou aplikovány a za jakým účelem.

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *