• Menu
  • Menu

Kroužky na Vltavě – lanový komplex

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Praha - hlavní město » Kroužky na Vltavě – lanový komplex

První moje seznámení s dráhou,  vedoucí kolem Vltavy, bylo na svátek 8. května, kdy mě mé dcery přemluvily na jízdu na kolečkových bruslích. Byl nádherný den a tak jsme vyrazily. V Dolních Břežanech jsme sjely pod most, nazuly brusle a hurá rozbít si čumák.! To nebyla jízda, ale masakr!!

Kroužky na Vltavě
Kroužky na Vltavě

Stejný nápad jako my, mělo dalších asi milión lidí , dětí , holek a  kluků,  stařenek  a stařečků, psů , cyklistů, bruslařů, chodců a běžců…..
Nekochaly jsme se nádhernou krajinou kolem Vltavy , ale byly rády , že jsme se na dráhu vešly.Uhýbaly jsme se navzájem a byl zázrak, že jsme to přežily ve zdraví. Kolem celé stezky jsou roztroušeny příjemné občerstvovací stanice a tak jsme měly výmluvu a častěji stavěly. Trasa  asi sedmikilometrová nás dovezla až k obrovskému monstru – Kroužky na Vltavě. Zíraly jsme na tu obrovskou příšeru, která se hemžila lidskými červíky i dospělými. Bylo tady opravdu narváno. Holky si sundaly brusle a šly vyzkoušet obří skluzavky, ke kterým se vyšplhaly po pavoučích červených sítích. Chvíli jsme pozorovaly to hemžení a pak se vydaly na strastiplnou cestu zpět. Lidí ještě přibylo. Dojely jsme zdárně do cíle , usedly ke stánku, já si dala výborné řezané pivo. Po chvíli  k nám přijely na kole dva cyklisté – děvče a chlapec. Jéé , dobrý den, co vy tady??  Nevěřím svým očím – jsou to sympaťáci , které jsme před dvěma měsíci potkali na cestě po Šrí Lance. Milé a neuvěřitelné setkání!!
Dnešní den byl mým druhým , kdy jsme se k Vltavě vydala sama. Začátek dnes byl z opačné strany od Vršovické vodárny. Avizované hnusné počasí se nekonalo. Spíše naopak, bylo úplně slunečné voňavé ráno. V parku kolem monstra nebylo živáčka. Pouze jedno dítko s doprovodem. Sešla jsme k Vltavě a konečně se pokochala krásným prostředím. Bylo zde pár lidí, ale opravdu pár. Lidé sportovali se psy, na kole , běželi nebo pádlovali na vodě , někteří hráli golf na přilehlých pozemcích, bylo slyšet i údery tenisových raket z blízkého hřiště.
Vyzkoušela jsme i brusle a užívala si jízdu na téměř opuštěné dráze.
Nádherné ráno a krásný zážitek.

Bruslařská a cyklistická dráha kolem Vltavy

Těm, co to chtějí vyzkoušet a neznají , doporučuji všední den, kdo miluje davy tak ať přijde o víkendu nebo svátcích.

Kroužky na Vltavě (z web. stránek)
O našem hřišti

Popisovat naše unikátní hřiště vlastně ani nejde, to se musí vidět a zažít! Přijeďte se k nám podívat! Unikátní lanový komplex, na kterém Vám současně s výškou šplhání bude stoupat adrenalin. Procházka po lávkách ve výšce téměř deseti metrů prověří Vaši odvahu a jízda tobogánem dolů je sladká odměna za fyzickou námahu. Několik
horolezeckých stěn, na kterých prověříte svou fyzickou zdatnost. Trampolína pro malé skokany, kolotoče, klouzačky, prolézačky houpadla… U nás se prostě zabaví batolata i aktivní důchodci! A když Vás už nebude bavit skotačení, můžete si odpočinout na lehátkách nebo lavičkách přímo na hřišti ve stínu vzrostlých stromů. Návštěvníci jsou povinni řídit se provozním řádem.
Upozornění pro uživatele a návštěvníky hřiště:

Kroužky na Vltavě

Návštěvník a uživatel hřiště je povinen si přečíst a prostudovat návštěvní řád hřiště a provozní řád jednotlivých herních prvků. V případě jakýchkoliv nejasností je povinen si je nechat vysvětlit od správce hřiště. Osobám mladším osmnácti let je provozní a návštěvní řád povinen vysvětlit rodič a nebo jeho zákonný zástupce.

Hřiště je určeno pro osoby ve věku od 1 roku do xxx let.

Používání zařízení hřiště nad rámec běžného užívání je zakázáno, přičemž běžným užíváním se rozumí takové užívání, které je pro každý herní prvek dané a provozovatel neručí za případné následky tohoto nesprávného a zakázaného užívání.

Dospělá osoba (rodič nebo zákonný zástupce) je povinna předtím, než se dítě dostane do kontaktu s herními prvky, tyto zařízení překontrolovat, jsou-li z hlediska bezpečnosti hrajících si dětí v pořádku. V případě zjištění, že je stavem dětského hřiště ohrožena bezpečnost dětí, nesmí dospělá osoba připustit, aby je dítě používalo. V případě takového zjištění je dospělá osoba (rodič nebo zákonný zástupce) toto povinna oznámit správci hřiště.

Kroužky na Vltavě

Uživatelé hřiště musí dodržovat věkovou a váhovou kategorii stanovenou pro jednotlivé herní prvky.

Mimo provozní dobu je dětské hřiště uzavřeno a platí zde zákaz vstupu.

Nejbližší telefon odkud lze zavolat pomoc je telefon u personálu občerstvovny Kroužků na Vltavě nebo telefon u ostrahy objektu Vršovické vodárny v Braníku.

LANOVÁ DRÁHA JE OD 8 LET

Prosím čtěte provozní řád hřiště

Corocord – Lanový komplex se skluzy
Provoz na lanových konstrukcích: – Zakázán vstup s cyklistickou přilbou –
Zakázán vstup bez obuvi s pevnou podrážkou –
Výstup na konstrukci a do tobogánů v oblečení s dlouhými nohavicemi a rukávy
Provoz na lanových mostech: – Je zakázáno rozhoupávat mosty –
Uživatelé by se neměli na mostech seskupovat, ale pohybovat se v rozestupech po 1 metru
Provoz v tobogánových skluzech: – Zákaz vstupu bez obuvi s pevnou podrážkou –
Zákaz jízdy více osobám najednou v jednom tobogánu –
Zákaz jízdy hlavou napřed –
Zákaz vylézání na vnější pláštˇ tobogánu –
Osoby vyšší než 160 cm sjíždět v ležící poloze a nezvedat se při výjezdu z otvoru toboganového skluzu –
Zákaz polévání skluzavky vodou – Po dojezdu okamžiteˇ opustit prostor dojezdové dráhy

Projekt revitalizace Vršovické vodárny je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR)

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *