• Menu
  • Menu

ZOO v Helsinkách aneb ostrov plný života

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Finsko » ZOO v Helsinkách aneb ostrov plný života

Zoo ležící na ostrově Korkeasaari v Helsinkách byla založena v roce 1889 a jednou z nejstarších na světě.  Zoo je také členem Mezinárodního svazu ochrany přírody. Příjemné je také, že Zoo není příliš velká, takže se nemusíte strachovat, že by vám něco ušlo a celkově nápad mít Zoo na ostrově, je taky velmi příjemný.

Najdeme zde také útočiště pro silně ohrožené druhy, jako Levhart mandžuský, který ve volné přírodě, čítá jenom asi posledních 30 jedinců, kteří žijí v Rusku nedaleko hranice s Čínou. Páreček  papoušků Ara kandida, kterých ve volné přírodě najdeme už asi jenom 100 kousků, pocházejících ze střední a severní Bolívie. Lokálně pak ZOO ročně pomáhá tisíci volně žijících zvířat,  která potřebují pomoc.

Co se týče zvířat z Asie, finské klima je vyhovující pro predátory, kteří jsou zvyklí na studené regiony a vyhovuje jim být venku po celý rok, jako například Lev Indický, Sněžný leopard, Tygr usurijský, Levhart mandžuský atd. .

Z Afriky zde nenajdeme příliš mnoho zvířat, protože klima je zde pro ně nevyhovující, takže zde najdeme spíše menší druhy, jako Želva Kleinmannova, Mangusta jižní či Bércouna afrického.

Z Austrálie  zde najdeme například Emu hnědého a Klokana rudokrkého.

Ze Severní Ameriky tady máme Pižmoně severního a z Jižní Ameriky Aguti zlatého, Aru hyacintovou, Chvostan bělolící, Tamarín vousatý, Tamarín skákavý a z vysoce toxickým jedem Pralesnička azurová.

A nakonec z Evropy Rosomák sibiřský, Husa malá, Sob polární, Vydra říční, Norek evropský, Medvěd hnědý a Zubr.

Na ostrově se také nalézá vyhlídková věž, ze které jsou krásně vidět Helsinky a celá Zoo je plná zeleně,  po ostrově se také volně pohybují pávi a je tu možnost občerstvení.

Do Zoo se můžete v létě doplavit lodí z Kauppatori, kdy už přímo platíte vstup a cesta trvá zhruba 15 minut, ale levnější je  jet autobusem číslo 16 z “ Hlavního nádraží“  (což jsem se dozvěděla pozdě) .

ceny: autobusem/lodí

dospělí:  10 €/ 16 €  

dítě do 6 let: ZDARMA

dítě 6-17 let: 5 €8€

student: 7 €/ 10 €

Terka:)

 

 

 

 

klíště

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentář