• Menu
  • Menu

Městská vyhlídková věž

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Jihočeský kraj » Městská vyhlídková věž

“ BĚŽ NA VĚŽ  “ Jindřichův Hradec.

Městská vyhlídková věž   v JIndřichově Hradci  je gotického původu, přiléhá ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie a pochází patrně ze 14 století. Od rekonstrukce počátkem 19. století byla snížena o jedno patro, takže měří celkem68,3 m, z toho báň téměř24 m. koule na vrcholu má průměr1,2 metrua kříž na špici je5 metrůvysoký. Návštěvník, který vystoupí po 153 schodech si bude město prohlížet z výšky 35,3 metrů a ocitne se při tom ve výšce 513 metrů nad mořem.

Nárožím kostela Panny Mareie Nanebevzetí prochází 15. poledník východní délky.

kostel Nanebevzetí Panny Marie
Měststká vyhlídková věž Jindřichův Hradec

Otevírací doba :

1. duben – 30. září pouze o víkendech

1. červen – 31 srpen – denně

10-12.30 a 13 – 16 hodin

 

pohled na město Jindřichův Hradec z vyhlídky

V rámci Mezinárodního dne muzeí se každoročně koná sportovně-zábavná soutěž o nejrychlejšího běžce do 153 schodů městské vyhlídkové věže nazvaná „ BĚŽ NA VĚŽ „  o putovní pohár ředitele muzea.¨

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *