• Menu
  • Menu

Španělsko 8

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Francie » Španělsko 8

Výlet do  francouzského Carcassonne

16.6. Je skoro 8 hodin, všichni spoluležící, až na Ifču,  jsou k nepoznání zabaleni ve svých cestovních peřinkách. Nechce se nám je budit a vyřčený nápad, že se půjdeme osvěžit k řece, ihned převádíme ve skutek.Řeka je dost divoká i studená. Na plavání to teda zrovna není. Ale přesto očistnou lázeň i s omytím hlavy si opravdu užíváme.

Kukly se už klubou ze svých pelechů a Erika se svými nekonečnými  štípanci nevypadá moc dobře  a myslím, že jí je i dost zle.

rozkvetlá louka u Carcassonne
rozkvetlá louka u Carcassonne

Francouzský bleší trh

Do  Carcassonne už to je blízko. My však ještě zastavujeme na francouzském   blešáku“. Mě tedy fascinuje neskutečně nádherná louka  s rozkvetlými máky, chrpami, kopretinami, řebříčky a dalšími lučními květinami, která je hned vedle. Zevlujeme  po tržišti a člověk by nevěřil, co všechno se dá prodat. Všechno ! Nejvíce nás pobaví dva mladí Francouzi, kteří mají tendenci mi za velkou slevu prodat košťata. Říkám:  “ my , ale letíme domů letadlem“. Pokrčí rameny a s omluvným úsměvem říkají, že nevědí, kde leží Česko, ale , že je to u nás určitě moc  krásné !

na bleším trhu u Carcassonne
na bleším trhu u Carcassonne

Francouzská cibulačka

Dost nám vyhládlo a tak jdu s Ajkou na pravou francouzskou cibulačku, casoulet, fazole s klobásou a jahody se šlehačkou Ajka zkouší rybí polévku, steak a ledovou kávu.Vše bylo dobré, akorát jsme tedy ztratily dost času.

Městečko se nám líbí, ale musíme rychle najít zbytek osazenstva, protože za chvíli vyrážíme přes Andorru , zpět do Španělska.

Carcassone
Carcassonne

cestopis následující den

cestopis předchozí den

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *