• Menu
  • Menu

Skiareál HELM

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Itálie » Skiareál HELM

Skiareál Helm v italských Dolomitech

HELM – předvánoční  lyžovačka v údolí Alta Pusteria . Náš školní zájezd vyrazil na italsko-rakouské hranice, kde se toto menší středisko nachází, před necelým týdnem. Během našeho týdenního pobytu jsme navštívili několik lyžařských středisek v okolí. Do Helmu jsme zamířili hned první den. V údolí leží mlha a sněhu je pramálo. Ani nevěříme, že budeme lyžovat. Na vrchol se dostáváme  kabinovou lanovkou nedaleko městečka Versciaco. Vyjíždíme až téměř na vrchol a před námi je nádherný výhled na Dolomity.Výška sjezdovek v Helmu je od 1130 m – 2200 m.  Mlha zůstává v údolí a tak se kocháme a užíváme slunečních paprsků. Tady je jasné, že můžeme lyžovat jenom díky technickému sněhu, protože při pohledu do krajiny je jasné , že sněhu je málo.

lyžníci z gymnázia G.Jarkovského
lyžníci z gymnázia G.Jarkovského

 

Zkoušíme první sjezdy na mírnějších svazích, pak už si užíváme  i černou sjezdovku Raut.V polední pauze se uvelebujeme v krásné restauraci s terasou na vrcholu Helmu , s úžasným výhledem,  a svá zmožená těla ukládáme na rozházené fatboye. K jídlu jsme si dali italskou výbornou pizu.Další občerstvení je někde v půli sjezdovek a také přímo u začátku lanovky.Máme také první úraz , jeden spolužák sražen lyžařem, má vyhozené rameno a tak jej odváží skútr na ošetření. Smůla, celý pobyt už na lyže nemůže.

relaxace
relaxace

Výchozím bodem,  pro lyžování na Helmu , může být také  městečko  Sesto, odtud pak se dá vyjet  vysokokapacitní lanovkou . Z konečné lanovky je možné pokračovat sedačkovými vleky skoro až na vrchol  Helmu.
Skiareál Helm –   16 sjezdovek z délkou tratí 21 km ,celkem  tady je 9 lanovek, vleků a sedaček. Helm patří do skupiny Dolomiti Supreski (společnost, do které patří italské skiareály).

Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *