• Menu
  • Menu

Incheon International Soul, Jižní Korea

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Jižní Korea » Incheon International Soul, Jižní Korea

Na nejkrásnějším letišti světa  INCHEON 

Letět z Bangkoku přes Soul je trochu podivné, ale pokud chcete vidět jedno z nekrásnějších letišť světa a právě se v Asi nacházíte, tak nějaká ta hodina navíc za to asi stojí. Tak takhle jsme nějak přemýšleli, když nám před odjezdem do Myanmaru, ČSA oznámily, že zrušily náš zpáteční let přes Abu Dhabi do Prahy. 19.2. kolem 12. hodiny odlétáme nejdříve z thajského Phuketu do Bangkoku. V Bangkoku stále dochází ke střetu demonstrantů s policií  a tak ze starého letiště Muang přejíždíme taxíkem a nevystrkujeme raději růžky, abychom neutrpěli nějakou újmu na zdraví. Na letišti  čekáme dlouhých 8 hodin a ve 23. hodin v noci odlétáme  směr Soul, odkud po několika hodinách čekání  budeme pokračovat směr Česká republika.

Incheon
Incheon

Korejské letušky

Let s Korean Air byl opravdu vyjímečný. Letadlo, do kterého jsme nastoupili, bylo obrovské a luxusní, vedly zde i schody na hořejší podlaží (tam, nás ale nepustili). Mimo příjemné deky a polštářku, jsme se mohli přezout do jednorázových papučí a v sáčku byl kartáček na zuby a pasta. Co mě úplně fascinovalo, bylo velké množství korejských letušek, které vypadaly jako motýli. To jejich hemžení a neskutečná píle, tak o tom by si mohly některé letecké společnosti opravdu nechat vyprávět. Tentokrát byl let hodně divoký a turbulence mě děsily téměř po celou dobu letu, o spánku či nějaké pohodě nemůže být ani řeč. A tak úplně zničení jsme vystoupili v pět hodin ráno na korejskou půdu.

není nad to se chvíli natáhnout a schrupnout si
není nad to se chvíli natáhnout a schrupnout si

Místo zábavy spánek

V transferu  letiště Incheon nás čekala oáza v podobě pohodlných sklopných lehátek. Já se zabalila do všeho, co jsme našla v batohu, dala špunty do uší, na oči kryt a co vám budu povídat, my jsme to nejkrásnější letiště světa  prostě prochrápali… Doladili jsme aspoň trochu spánkový deficit a já úprkem vzala za vděk možnosti teplé sprchy, dostala jsem šampon, ručník a půjčili mi i fén, dali mi klíček a mohla jsem se tam cachtat, jak dlouho  jsem chtěla, paráda! Rychle jsem prohlídla další vymoženosti. Třeba místo, kde zaplatíte 20 USD a můžete se celých pět hodin cpát dobrotami a pít nápoje, pouštět internet  a prostě si užívat. Můj žaludek po turbulencích byl ve stavu točitém a tak ani tuto nabídku jsme nevyužili. Tak aspoň rychle skočit na masážní křeslo, kde si zadarmíčko necháte prohnětat bolavá záda, nohy… pak tady jsou další stolky s počítači, kde můžete surfovat a psát si s kamarády, pak objevuji lázně, masáže, manikúru, pedikúru, kavárničku, dětský koutek…to už teda, ale nestíháme:-(.  Také tady je přímo na patře  hotýlek, ach to musí být  eňoňůňo!

živý koncert v hale letištěIncheon
živý koncert v hale letiště Incheon

Letiště Incheon

Letiště Incheonbylo několikrát po sobě vyhodnoceno jako nejlepší letiště světa  a řadí se mezi nejfrekventovanější a největší letiště na světě. Na letišti najdete mimo bary a restaurace, obchody a supermarket, také  golfové hřiště, lázně a spací prostory a místnosti, také kluziště, kasino, Muzeum korejské kultury a také zimní zahrady a spousty zeleně. Najdete zde i zdravotnické centrum, prádelnu i modlitebnu. Letiště pořádá i tranzitní výlety, které směřují do Incheonu, Soulu nebo lázní.

letiště Incheon
letiště Incheon

Soul

Letiště Incheon má jistě dalších mnoho NEJ! A tak, kdo chce hlouběji prostudovat zkuste stránky www.aiport.kr. Incheon je vzdálen 70 km  západně od města Soul. Město spojuje s letištěm silnice Incheon International Airport Expressway. Nevím, zda sem budou mířit sportovci z celého světa  při zimní olympiádě  v roce 2018, která se koná právě Koreji. Pokud ano, tak  letiště Incheon je tím nejlepším vstupním bodem do této jistě nádherné země. A dle vyjádření několika našich předních sportovců je Korea opravdu dobrá volba!

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *