Veganský a vegetariánský veletrh představí trendy v rostlinné stravě
V Berlíně se o víkendu 11. – 12. listopadu uskuteční 3. ročník velkého veganského a vegetariánského veletrhu VeggieWorld. Budovy bývalého poštovního nádraží ve čtvrti Kreuzberg zaplní stánky malých výrobců i kuchařů, kteří předvedou nejnovější trendy v oblasti stravování bez masa. Sjedou se sem zájemci o bezmasé stravování z celé Evropy.
VeggieWorld
Přibližně desetina německé populace, tedy více než 8 miliónů lidí, je vegetariány nebo vegany. V tomto směru se Německo řadí k evropské špičce. Není tedy divu, že se místní vegetariánský a veganský trh neustále rozvíjí, a to především v oblasti čistě rostlinné stravy. Pořadatelé zdůrazňují, že VeggieWorld je veletrh pro každého – vítáni jsou nejen vegani a vegetariáni, případně flexitariáni neboli částeční vegetariáni, ale i pravidelní konzumenti masa. „Právě ti, kdo běžně jedí maso, často vůbec nevědí, jaké neuvěřitelné možnosti veganská kuchyně nabízí. A právě o to nám jde: nepřemlouvat, ale přesvědčovat“, říká Hendrik Schellkes, ředitel pořádající agentury Wellfairs.
Můžete ochutnávat a hodnotit
Veletrh je významnou událostí nejen pro spotřebitele, ale i pro profesionály, jako jsou malí výrobci potravin, kuchaři nebo obchodníci. Přibližně 100 vystavovatelů zde předvede své kreativní umění v oblasti stravování a představí své inovativní koncepce. Návštěvníci se na veletrhu mohou předzásobit vegetariánskými potravinami a přísadami, často za snížené ceny. Důležitější zde však je osobní kontakt s jednotlivými výrobci, kteří jsou těmi nejpovolanějšími, kdo mohou zájemcům poskytnout opravdu detailní informace o svých produktech. A hlavně – na veletrhu se dá ochutnávat!
VeggiWorld nabídne i bohatý doprovodný program, například přednášky, kuchařské show s hvězdami vegetariánské a veganské gastronomie či tvůrčí dílny. Vedle pestré nabídky akcí a produktů však veletrh poskytuje i jedinečnou příležitost potkat podobně smýšlející lidi a podělit se o své zkušenosti a nápady.
Přidat komentář