• Menu
  • Menu

Slavný karneval Viareggio

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Itálie » Slavný karneval Viareggio

Karneval Viareggio 2017

My jsme navštívili tuto úžasnou barevnou veselici na jejím konci, za krásného a příjemného slunečného počasí, nadšeni z obrovských  papírových  masek – Corsi mascerati, které někdy svou velikostí převyšují i samotné domy v ulicích. Část programu jsme sledovali z velkého Ruského kola. Popsat slovy víkendový zážitek na jedné z největších masopustních veselic v Itálii je úkol velmi těžký. Ulicemi během karnevalu projíždějí alegorické vozy, které jsou vymodelované z papírové hmoty (směsi novinového papíru, vody a mouky). Na závěr karnevalu, který trvá měsíc, jsou vyhlášeni vítězové jednotlivých soutěží a karneval končí ohňostrojem.

Karneval Viareggio

Bulamacco a Ondina

Karneval, který se koná v přímořském městečku Viareggio, má svou oficiální místní masku, kterou nazývají Bulamacco. Jde o červenobílou strakatou figuru s červenou čepicí a černým pláštěm Je to postava zkombinovaná z několika klasických figur  z commedia dell´arte a na festivalu je vidět od roku 1930. K Burlamaccovi patří neoddělitelně snoubenka Ondina, dívka ve staromódním koupacím úboru, která má symboliku spojení Viareggia s mořem.

Karneval Viareggio

Citadella del karnevale

Budova  speciálně postavená pro účely karnevalu je ve městě od roku 2001. Tady můžete navštívit 2 zajímavá muzea jedno je věnováno technice výroby vozů, v druhém pak najdete  umělecká díla významných tvůrců a návrhářů inspirovaná karnevalem.

Karneval Viareggio

Karneval od roku 1873

Celý karneval provází návštěvníky zábava, různá divadelní představení, soutěže, sportovní akce, pyrotechnický festival a zajímavé noční slavnosti, dobré jídlo a pití. Slavný italský karneval patří k nejslavnějším v Evropě. V malebném přímořském městě Viareggio, na na pobřeží Toskánska se  karneval koná již od roku 1873

Lístky na karneval si objednejte včas!

Lístky si s předstihem můžete objednat  na vivaticket.it, předejdete tak čekání v hodinových frontách u pokladny. Jeden lístek stoji 18 euro, děti do  120 cm nebo 14 let neplatí.

Dana Dajdulka

Více jak 15 let se pro mě stalo cestování drogou. Za tu dobu jsem mimo Evropu navštívila USA, Nový Zéland, Thajsko, Kambodžu, Velikonoční Ostrovy... poslední roky se mou láskou stala Jižní Amerika. Každá další cesta je pro mne nejenom výzvou, ale také uskutečněnými sny poznat místa , které tak dobře znám z knih a cestopisů.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *