• Menu
  • Menu

Amsterdam – Pivovar Heineken

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Holandsko » Amsterdam – Pivovar Heineken

Exkurze, kde se můžete stát pivem Heineken

V roce 1863 koupil Gerardus Adrian Heineken pivovar založený v 16. století a pivovar tu stojí dodnes. Snad to stihneme, máme už jen dvě hodiny času a tak pospícháme do pivovaru Heineken. Jdeme pěšky,  je to jedna stanice tramvaje od Bazaru ALBERT CUYP MARKT, kde jsme si trochu poshopovaly a také ochutnaly nějaké dobroty. Zatažená obloha v Amsterdamu se přeci jenom trochu protrhává. Vcházíme do obrovské budovy pivovaru. Je tu menší fronta, na ruku dostaneme náramek s čipem a dvěma žetony na pozdější ochutnávku. Odkládáme bundy a tašky do šatny a vyrážíme. K naší radosti pohyb po celé expozici je individuální (pokud si neobjednáte prohlídku s průvodcem). K dispozici je možná aplikace audio a video, které vám poskytnou  informace  v angličtině, italštině, ruštině, holandštině, němčině, francouzštině, portugalštině, čínštině a španělštině, ne v češtině 🙂 .

pivovar Heineken Amsterdam

Historie a výroba piva

Prohlídku začínáme historií a výrobou tohoto světoznámého piva. A je na co koukat, expozice jsou opravdu perfektně připravené pro návštěvníky. Prodlužujeme si dle libosti čas v expozicích, které se nám líbí. Spoustu postupů si můžeme omakat a vyzkoušet. Také vidíme a dokonce můžeme ochutnat ingredience, které jsou k výrobě piva nutné.  Část produkce chmele pro výrobu piva se dováží i z České republiky.

Jak se vaří Heineken

Jak jsme se s Ajkou staly pivem Heineken

Skvělým zážitkem a určitě báječným  nápadem je program, kde se přímo stáváte pivem. A to od surovin až po okamžik, kdy vás strčí do stáčírny a pak do přepravky 🙂  Jsme s Ajkou možná jediné, které se po celou dobu, kdy jsme pivem, řežeme smíchy. Teda hlavně já, úsměv  mi trochu poleví až ve chvíli, kdy začne hrozný rámus a jsem zazátkovaná a pak hozená do přepravky.

pivovar Heineken Amsterdam

Pivovar Heineken

Procházíme halou s velkými měděnými varnami, do kterých je možné nahlédnout.  Z oken je výhled i na stáje, kde jsou koně. Ochutnáváme tekutinu, která z prvních dvou složek vznikla, docela nám chutná a určitě je to i moc zdravé.

V interaktivních prostorách si to užíváme všichni. Mají tady opravdu skvěle připravenou reklamu pro lidi. Kdo miluje fotbal sedí na fotbalovém hřišti a kouká na fotbal, zastřílí si penaltu na ty největší fotbalové hvězdy. Můžete si zazpívat a projet si Amsterdam, koukat na staré  reklamy, hrát hry a prostě se bavit.

Interaktivní část Heineken

My už ale pospícháme na nejlepší bod programu a tím je ochutnávka. Máme žízeň a tak první točené pivko, do nás spadne jako malina. Ten čas tady utekl tak rychle a my máme už jen pár minut a tak i druhé pivo následuje rychle za tím prvním. V přízemní hale je velmi rušno a velká fronta návštěvníků. Nejvyšší čas zvednout kotvy. Prohlídka trvala asi 1,5 hodiny.

ochutnávka Heineken

V pokladně, v šatně i u vchodu, potom také během ukázek přímo v expozici, při konzumaci piva  se na nás  všichni usmívají a to se nám moc líbí.V pivovaru se nám moc líbilo a určitě doporučujeme!

Otevírací doba – otevřeno 365 dní v roce!

Prohlídka v pivovaru je bezbariérová. Vozík je k dispozici zdarma a je třeba rezervovat 48 předem [email protected]

pondělí – čtvrtek         10:30 –  19:30
(Poslední vstup a prodejem letenek v 17:30)

pátek – neděle            10:30  –  21:00 
(Poslední vstup a prodejem letenek v 19:00)

Červenec a srpen 
pondělí – neděle        10:30 – 21:00 
(Poslední vstup a prodejem letenek v 19:00)

Ve dnech 24. a 31. prosince zavřeno od  16:00 (poslední vstup a prodejem jízdenek ve 14:30)

pivovar Heineken Amsterdam

Vstupné

dospělý    16 EUR

12-17 let  12,50 EUR

Do 18 let v doprovodu dospělé osoby, bez možnosti požití alkoholických nápojů

Pohár mistrů

Adresa

Stadhouderskade 78, 1072 AE v Amsterdamu.

Máme skvělou náladu, běžíme na tramvaj č 24 /ještě také sem jede tramvaj č. 16), která nás zaveze k hlavnímu nádraží, kde máme uschovaná zavazadla. Tady máme sraz s Ivou a Petrem. Ještě zakoupíme jízdenku na vlak a přesouváme se na letiště Schiphol.  No,  a v devět večer přistáváme na letišti v Praze a  náš výlet končí.

Třídenní výlet byl moc fajn!

 

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *