• Menu
  • Menu

Zahrada roku 2017

Otevřená zahrada Brno

Hlavní důvod, který nás přivedl do Otevřené zahrady, bylo vyhlášení Zahrady roku 2017. Otevřená zahrada v samém centru Brna je ideálním místem pro odpočinek, vzdělání i zábavu. Návštěvníci se zde mohou toulat zahradami nebo si s dětmi zahrát hry na interaktivních stanovištích, která vysvětlují přírodní zákony. Malá městská farma je obklopená kouzelnou bylinkovou a užitkovou zahradou. Chovají zde  ovce, králíky, slepice a včely.

Otevřená zahrada Brno

Součástí areálu je také unikátní pasivní budova se zelenou střechou. Inspirujte se, jak šetřit vodou a energiemi a jak snižovat dopad na životní prostředí. V Otevřené zahradě si můžete užít tematické kurzy, programy pro školy, ale také vlastní firemní akci, konferenci, svatbu či oslavu.

 

Zahrada roku 2017

Atelier Schlitz poslal do letošní soutěže dvě zahrady. Jednu s poetickým názvem Zahrada vody a vína v Unhošti, která se umístila na krásném druhém místě a zahradu z Říčan „Tři úkoly“ Zahrada klidu, která se umístila na třetím místě.

Atelier Schlitz – Zahrada klidu Říčany
Atelier Schlitz – Zahrada klidu Říčany
Atelier Schlitz – Zahrada klidu Říčany
Atelier Schlitz – Zahrada voda a vína Unhošť
Atelier Schlitz – Zahrada voda a vína
Atelier Schlitz - Zahrada voda a vína Unhošť
Atelier Schlitz – Zahrada voda a vína Unhošť

Atelier Schlitz se této soutěže zúčastnil za svou téměř dvacetiletou působnost v oboru zahradní architektury poprvé a myslím, že zaslouženě získal cenné trofeje. Hlavní tvůrce a realizátor, kreativní člověk a duší umělec Jan Schlitz už mezi námi bohužel není. Velký dík za to, že jsme mohli zahrady přihlásit patří  skvělému člověku a kreativci, zahradnímu architektovi Ing. Ondrovi Semotánovi, dlouholetému spolupracovníkovi Atelieru Schlitz, který se na projektech podílel a který  připravil veškerou potřebnou dokumentaci. Zlatou medaili získala zahrada rodinného domu na Růmech ve Zlíně (autoři: Ing. Zdeněk Sendler, Ing, Radka Táborová).

Otevřená zahrada

Dnešní děti budou za několik let samy řídit svět. V Otevřené zahradě vedou děti k hodnotám, kterým věří. Aby rozuměly přírodě, zemědělskému koloběhu a dokázaly si i jednou samy vypěstovat zdravé jídlo. Vstupné je dobrovolné a pomáhá nám v péči o zahradu.

Otevřeno

pondělí–pátek: 8–18 hod. (8–13 hod. výukové programy – vstup pro veřejnost omezen)
sobota–neděle: 10–18 hod.
Areál může být v rámci předem objednané akce uzavřen.

Otevřená zahrada
Údolní 33, 602 00 Brno

Otevřená zahrada Brno
Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentář