• Menu
  • Menu

Madrid – září 2019 – 2.část

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Španělsko » Madrid – září 2019 – 2.část

Páteční prohlídku města jsme začaly na Plaza Mayor. Bylo vystavěno v 17. století jako centrum tehdy habsburského Madridu. Náměstí dominuje jezdecká socha Filipa III. Dříve náměstí sloužilo jako tržiště, centrum býčích zápasů a také poprav, čemuž všemu přihlížela šlechta z okolních balkónů. Tohle krásné historické náměstí bylo po ránu, tj. kolem desáté hodiny, plné dodávek, které zásobovaly místní restaurace. Trochu nám to kazilo dojem z jinak krásného místa. Bohužel aut bylo v celém městě s 3,5 mil. obyvatel opravdu hodně a člověk musel být pořád na pozoru.

Mercado de San Miguel

V deset hodin se otvíral trh – Mercado de San Miguel, takže jsme okoukly dobroty, které se zde daly koupit – od šunky, přes ryby, tapas, ovoce až po sladkosti.

Mercado de San Miguel
Mercado de San Miguel

Miguel de Cervantes

Pokračovaly jsme na Calle Huertas, na jejíž dlažbě si můžete přečíst úryvky z děl osobností španělské literatury, a Calle Cervantes, kde bydlel jeden z nejslavnějších španělských spisovatelů, Miguel de Cervantes, až jsme došly k nejslavnějšímu madridskému muzeu Museo del Prado. Budovu jsme si neprohlédly, protože byla zrovna v rekonstrukci a tím pádem pod plachtou. Dovnitř do obrazárny se nikomu nechtělo, takže jsme si raději za 4 EUR koupily lístky do botanické zahrady, kde se pěstuje na 30 tisíc rostlin. Odtud jsme pokračovaly do rozlehlého Parque del Retiro. Měly jsme v úmyslu projet se tady na lodičkách, ale když jsme viděly to uměle vytvořené jezírko Estanque se spoustou loděk, raději jsme si sedly na něco dobrého k pití a tapas.

Parque del Retiro

Gran Vía

Z parku jsme se vydaly kolem neoklasicistní brány Puerta de Alcalá a Plaza de Cibeles na ulici Gran Vía, která je jednou z hlavních ulic v Madridu. Tady jsme si daly krátkou pauzu na nákupy, ale brzo jsme zase pokračovaly přes Puerto de Sol do apartmánu.

Plaza de Cibeles

Odpočinuly jsme si a restauraci na večeři tentokrát našly podle Tripadvisoru. El minibar byl hned za rohem a naše chuťové pohárky byly tentokrát uspokojeny. Večer jsme strávily na Plaza Mayore a Puerta de Sol, kde bylo postaveno pódium a na něm probíhala různá taneční vystoupení. Celé to bylo spojeno s nějakou ekologickou demonstrací, takže zde bylo i hodně policistů.

Simona

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *