• Menu
  • Menu

Poberounský masopust – Zadní Třebaň

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Středočeský kraj » Poberounský masopust – Zadní Třebaň

Zadní Třebaň – 22.2.2020

Obec leží na pravém břehu Berounky. Na návsi je barokní kaple z r. 1730. V roce 1901 byl zahájen provoz na 27 km dlouhé železniční trati Zadní Třebaň – Lochovice, nejmladší trati na Berounsku.

Masopust v Zadní Třebani

Masopust v Zadní Třebani patří k nejbohatším a největším svého druhu v Středočeském kraji. Letos se koná 31. ročník.

Poberounský masopust Zadní Třebaň

Program:  od 10.00 hod. se na improvizovaném jevišti v podobě valníku představí: staropražská kapela Třehusk, dětská lidová muzika Notičky, taneční skupina Proměny, taneční soubor Klíček, pěvecký Třebasbor, řevničtí ochotníci s tradiční masopustní fraškou

Poberounský masopust Zadní Třebaň

Poté bude symbolicky pochován Masopust, oceněni vítězové soutěže o nejoriginálnější masopustní pohled vyhlášené na loňském jubilejním, třicátém »fašaňku« a dekorovány nápadité maškary. K účasti v soutěži o nejoriginálnější převlek jsou zváni všichni, místní i přespolní.

Poberounský masopust Zadní Třebaň

Poté se vydá na obchůzku obcí průvod v čele s kapelou, koňským spřežením a kvartetem »hlavních« postav: medvědem, medvědářem, policajtem i Masopustem-Bakchem. Všichni budou ochutnávat koblihy, škvarkové placky, uzené maso, pálenku a další dobroty které pro ně připraví místní hospodyňky a hospodáři. Loni pohoštění průvodu nabídlo rekordních 43 (!) domácností, doufáme, že stejně štědří budou Zadnotřebaňští také letos.

Poberounský masopust Zadní Třebaň

Večer se po loňské premiéře bude opět konat masopustní tancovačka, resp. – II. Masopustní školní ples. Ve Společenském domě v Zadní Třebani začne ve 20.00 a také jeho návštěvníky čeká bohatý program: uvítací přípitek, předtančení, dámská volenka, tombola, půlnoční překvapení, slosování vstupenek…  Hrát bude skupina Separace.

 

 

 

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *