• Menu
  • Menu

Vánoční trhy Drážďany

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Německo » Vánoční trhy Drážďany

Trhy a nejkrásnější mlékárna na světě

Vánoční Trhy Štrýclmarkt na náměstí  Altmarkt v Drážďanech denně od 10-21 h, a to až do 23. prosince. Na Štědrý den ve 14 hod konči.

unikátní mlékárn (Pfunds Molkerei)
unikátní mlékárn (Pfunds Molkerei)

Náš  2. denní adventní pobyt v Drážďanech pokračuje sobotní návštěvou  unikátní mlékárny (Pfunds Molkerei) . Avizovaná  mlékárna,  jejíž  vyzdobené stěny i stropy  s tisíci  dlaždiček,   včetně  secesních lamp,   patří mezi nejkrásnější na světě.

Před mlékárnou stojí fronta a vevnitř není k hnutí . Mlékárna je opravdu krásná, ale nepříjemné prodavačky a tlačící se turisté nám dávají rychle najevo, že bude lepší , když budeme pokračovat dále do centra , kde se konají tradiční Vánoční trhy,  mající  více jak půl tisíciletí dlouhou tradici. Nejznámější z nich je Štrýclmarkt (Striezelmarkt), který se v roce 2011 koná již po pět set sedmdesáté sedmé (577.), poprvé se konal v zimě roku 1434, pojmenován byl podle vánočního pečiva Struzel. Do Guinessovy knihy se dostala i 14 metrů vysoká vánoční pyramida, která je vedle vánočního stromu dalším symbolem drážďanských trhů .

Stánky jsou otevřené od 10:00 do 21:00 (v pátek a v sobotu až do 23:00).

Drážďany jsou hlavním městem spolkové země Sasko. Velkoměsto má mnoho kulturních a historických památek a je hojně navštěvované turisty. Známá je drážďanská ZOO, navštívit můžete bezpočet architektonicky zdařilých dětských hřišť a odpočinkových zón zasazených do zeleně, botanickou zahradu, dětský vláček projíždějící  centrálním parkem Grosser Garten….Z památek je to například Zwinger – barokní budova pyšnící se rozsáhlými uměleckými sbírkami, krásnými interiéry , drážďanský zámek , budova opery, palác kultury,  barokní kostel Frauenkirche na náměstí Neumarkt, který byl vybombardován na konci druhé světové války a dlouhou dobu sloužil jako protiválečné Memento…

Drážďany pro svoji polohu v blízkosti naší hranice jsou ideálním místem nejenom na výlet na vánoční trhy , ale jsou i místem pro další návštěvy , spojenou s prohlídkou pamětihodností, spojené s kulturou a hudbou a pro Čechy jsou stále oblíběnější i pro možnost dobrých nákupů…

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentářů