• Menu
  • Menu

Borovanský Mlýn

Při toulkách po Jižních  Čechách jsme zavítali do Borovan a doporučení na dobré jídlo nás zaválo až k tomuto  nedaleko vzdálenému mlýnu. Trochu nás vyděsilo narvané parkoviště a obrovské množství rodičů s dětmi. Bylo to tu jako ve vosím hnízdě. Nakonec jsme seděli venku na terase a ochutnali zdejší dobrou kuchyni. Za hlavami nám seděl obrovský červený papouch , který chvílemi velmi pěkným přízvukem hlaholil a zdravil kolemjdoucí. Pozorovali jsme pobíhající koně v nedalekém výběhu a mnoho dalších aktivit, které se zde dějí.

Borovanský mlýn

Borovanský Mlýn – zdařile zrekonstruovaný mlýn naleznete na břehu jednoho z jihočeských rybníků2 kmdo Borovan, cca16 kmod Třeboně,16 kmod Českých Budějovic,20 kmod Českého Krumlova. Ideální místo pro poznávání kulturních a historických památek jižních Čech

 

Stálá výstava českých pohádek v Borovanském Mlýně – pohádkový krámeček a pohádková dílna

 Tato výstava je vhodná nejen pro všechny děti, ale určitě si s dětmi rádi zavzpomínají i rodiče. K vidění jsou jak kladné tak i záporné postavičky našich klasických českých pohádek, ať už se jedná o Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, vodníky, čerty atd…

Součástí výstavy je pohádkový krámeček, kde si můžete zakoupit upomínkové předměty včetně ručně vyrobených strašidel, pohádkových postaviček, pohledů, výrobků z hlíny a další. Otevřeno je každý den od 10.00 – 17.00 hodin.

Pobyty ve mlýně – Všude dobře na mlejně nejlépe!!

 Program je při týdenním pobytu na pondělí, středu a pátek, vždy od 9 do 11 hodin. A na víkendový pobyt na sobotu.

Zkus si práci čeledína na farmě: program zahrnuje: prohlídka farmy, krmení zvířat ( některé i z ruky )a péče o dom. zvířata a pravidelná údržba farmy,  výrobu kozího sýru! Účastník na konci pobytu dostane řád správného čeledína!!

Rybaření s vodníkem Kebulem  program zahrnuje: seznámení se sladkovodními rybami, s rybářským právem, rybaření, krmení ryb a pravidelná údržba rybníku!! Účastník dostane řád malého hospodáře rybníka.

Borovanský mlýn

Seznamte se s mlynářským vraníkem: program zahrnuje: pravidelná péče o koně, základy jezdectví, jízda na koni. Účastník dostane řád malého žokeje!

 OTEVŘENO JE  KAŽDÝ DEN 11:00 – 24:00

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *