• Menu
  • Menu

MAURICIUS – svatební cesta

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Afrika » Jižní Afrika » Mauricius » MAURICIUS – svatební cesta

Jedeme na Mauricius

Neuplynul ani rok, kdy jsme se  na exotických ostrovech Maledivy s Nikou zasnoubili. V červnu  2011,  jenom dva dny po naší svatbě, jsme se vydali do exotické země znova. Volba tentokrát padla  na  ostrov Mauricius. Tato cesta byla naším přáním i částečným svatebním darem od babičky Dáji. Svatební shon, přípravy i svatba byly vyčerpávající. S plnou hlavou právě uplynulých hodin jsme se nesmírně těšili nejenom na cestu, ale hlavně na odpočinek, klid a nádherné moře.

Den D je tady, na letišti se ještě setkáváme se sestřenkou Ajkou  a její kamarádkou Klárkou, které ve stejnou dobu odlétají na dalekou cestu, na tříměsíční putování po Havajských ostrovech. Jejich putování je  trochu odlišné od toho našeho. My jedeme užívat luxusního hotelu se vším všudy,  holky jedou na vlastní pěst a s pár dolary v kapse a batohy na zádech. K Nikčině velké radosti dostáváme ještě  na letišti od tety pár vytištěných fotografií ze sobotní svatby a tak už jenom přežít ve zdraví let s Emirates  s přestupem v Dubaji a hurá na Mauricius!

Svatba s Blue Effectem

Hotel SHANDRANI

Hotel SHANDRANI není vzdálen daleko od letiště. Nachází se na  jihovýchodním pobřeží. Vévodí laguně Blue Bay, která je vyhlášená podmořským korálovým životem. Stylově zařízené luxusní  pokoje jsou  usazeny v tropické zahradě.

Mauricius na pláži hotelu  hotel SHANDRANI

Hotel a jeho okolí nabízí tři ojedinělé pláže lemované palmami, které ocení ti, co mají rádi odpočinek i ti, kteří dovolenou prožívají aktivně. V tomto resortu si užijí pohodlí páry, rodiny s dětmi  i senioři. Křišťálová voda a členitý záliv, golfové jamky, tenis, vodní lyžování, windsurfing nebo lahodná masáž v La Sorce Spa a k tomu všemu  výborná italská, středomořská či thajská restaurace, jsou zárukou příjemně prožité dovolené,  v tomto resortu  na  Mauriciu.

Republika Mauritius  – ostrov s průzračně čistou vodou západního  Indického oceánu s bílými plážemi chráněnými korálovou bariérou. Klidné laguny i pláže jsou chráněny před vlnami. Mluví se zde anglicky, francouzsky ,  kreolskou francouzštinou a domorodými jazyky.

Na Mauriciu jsou hinduisté, křesťané, muslimové i Buddhisté. Jako platidlo se zde používá mauritijská rupie (100 MUR je cca 63 Kč). Je zde  tropické oceánské podnebí s průměrnými teplotami 23 stupňů.

Mauricius

Počasí na severu a jihu ostrova se může ve stejný den měnit, protože se zde tropické podnebí regionálně liší. Na Mauriciu se dá koupat po celý rok. Ostrov je sopečného původu. Centrální plošina dosahuje výšky 600 m, hory  jsou až 826 m vysoké.

Mauricius

 

Na Mauriciu jsme absolvovali několik krásných výletů  o kterých až v dalších článcích.

Na konec cestopisu

Svatební cesta Mauritius 2 následující

 

pavel brzak

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentářů