• Menu
  • Menu

Mauricius 2

Procházka se lvy v Casela Nature park Mauricius

Naše návštěva začala neobvyklou procházkou . Několik málo návštěvníků parku doprovázeli dva mladí lvi. Lvi drželi v bezpečné vzdálenosti od nás  jejich profesionální ošetřovatelé a  chovatelé. Procházka trvala asi jednu hodinu. Dopředu jsme byli seznámeni jak se na vycházce a před lvy chovat. Lvi mají rádi, když vám je vidět do očí a tak není nutné je ohromovat slunečními brýlemi.

procházka se lvy Casela Nature Park

Dodržujte pravidla

Pravidlem bylo také, že vždy jsme se museli pohybovat za zvířaty, nedělat prudké pohyby, nepoužívat blesk a klekat si při fotografování. Byl to trochu adrenalin a tak jsme si jejich přítomnost užívali s respektem. Dokonce nám na konci dovolili si i lvy pohladit a vyfotografovat se s nimi. Podobný zážitek například s tygry znají návštěvnící  Thajska.

procházka se lvy Casela Nature Park

Výlet na čtyřkolkách

Po opravdu příjemném zážitku se lvy jsme se vydali na čtyřkolkách do mauritijských kopců s možností krásné vyhlídky na pohoří Rempart Mountain a vidinou pěkného výletu mezi volně pobíhajícími zvířaty zdejší rezervace. Měli jsme možnost užívat si pohledu na jeleny, zebry, projížděli jsme mezi pštrosy, viděli obrovské želvy , ptáky …

obrovské želvy Casela Nature Park

Casela Nature Park

Prak – přírodní rezervace na Mauriciu , která vznikla na místě bývalé plantáže cukrové třtiny- Původně zde byl založen ptačí park (Caela Berd Park). Přibývala postupně další zvířata (klokani, opice, tygři) . Roku 2001 byl park přejmenován a sestává ze dvou částí : Casela Nature Lesuire Park a Casela Yemen Escapade. Roku 2007 se stal park safari. V parku se nachází velké množství druhů ptactva asi 150 druhů, nejvzácnější mi jsou holubi růžoví, papoušci, vrubozobí i pštrosi. Z dalších zvířat jsou to tygři, jeleni, zebry, africké antilopy, opice, želvy obrovské, ryby. Park se rozkládá na ploše asi 14 ha.

 Ten , kdo nemá rád čtyřkolky může si zapůjčit  horské kolo. V parku je možné si domluvit i slaňování u vodopádů, je možné si zkusit přejít  nad horským údolím po lanovém  mostě tibetského typu. Kaňon je hluboký 60m . Je zde mnoho aktivit na které se můžete informovat u vedení parku.

na čtyřkolkách v Casela Nature Park Mauricius

Casela Park leží v okrese Riviere Nore v centrální planině Plaine Chapagne, 740m.

Svatební cesta Mauricius 3 násladující

Svatební cesta Mauricius 1 předchozí

.

.

pavel brzak

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentářů