• Menu
  • Menu

Jihočeské rybníky

 Výlety do Jižních Čech

Vyslovíme-li Jižní Čechy  včetně malebných vesniček a historických měst, vybaví se nám další fenomén této oblasti a to jsou Jihočeské rybníky.  Mezi ty největší  patří: Rožmberk, Horusický rybník, Bezdrev, Dvořiště, Velký Tisý, Záblatský rybník, Dehtář, Staňkovský rybník, Velká Holná a Svět. To jsou rybníky, kde se rozloha pohybuje od 200 ha až po téměř 500 ha.

Cyklostezky a naučné stezky

Určitě, ale stojí za zmínku i ty menší a méně známé rybníky, třeba ty okolo Třeboně. Bylo nám líto, že tuto nádhernou krajinu protkanou rybníčky nemůžeme projet na kole. Cyklostezky vedoucí i po hrázích rybníků s obrovitými a na mnoha místy památnými stromy, místa, které milovala i česká operní diva Ema Destinová, vás ohromí svou přirozeností i krásou. Mimo cyklotras tu také najdete naučné stezky, které vás seznámí s přírodou i historií  dané oblasti.

Ať už je  důvod pobytu v Jižních Čechách jakýkoliv, nezapomeňte si nějaký ten rybník nebo rybníček  přidat do seznamu.

Vyšehrad a Stolec – na kole kolem Třeboně

Výlovy

Jihočeské rybníky vás v létě nejenom potěší svou rozmanitostí a krásou, ale dovolí vám v horkých dnech i příjemné osvěžení. Nezoufejte, pokud už máte na léto program jiný, pak přijde hned podzim a to začínají výlovy a to je panečku také podívaná. Kdo rád cestuje v zimě, bude jistě potěšen nejenom klidnou krajinou, ale i třeba ledovou krásou, kterou mu pohled na vodní plochu poskytne.

Bezdrev

.

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *