• Menu
  • Menu

Vánoční trhy Praha

Vánoční strom a vánoční trhy v Praze

Vánoční čas láká do Prahy  každoročně návštěvníky z domova, ale i z celého světa. V jednotlivých částech Prahy pak najdete několik trhů, které už mají také svou tradici. Asi největším lákadlem jsou pak největší trhy v České republice v Praze na Staroměstském náměstí. Vytvořené malé vánoční městečko nabízí nejenom tradiční české vánoční výrobky, jako jsou krásné vánoční ozdoby, vánoční perníčky a spousty tipů na pěkné dárky. Celému adventnímu prostředí vévodí velký vánoční strom, který v letošním roce pochází z Nespeku v  oblasti Benešovska. Dvaasedmdesátiletý smrk ztepilý, rozsvítila populární herečka Hana Macuichová  v sobotu 29.listopadu.

Vánoční trhy Praha- Staroměstské náměstí
Vánoční trhy Praha- Staroměstské náměstí

Vůně svařáku, medoviny, horkých kaštanů , opékaného masa a klobásek a také oblíbených trdelníků zahřeje nejenom vaše tělo, ale pohladí i vaši duši.

Pro celý předvánoční i vánoční čas připravilo Staroměstské náměstí  pro své návštěvníky bohatý kulturní program , zazní tradiční koledy a sváteční písně, také zde zahraje  mnoho populárních kapel, určitě stojí za zmínku  např. Čechomor / 10. prosince/. Chybět nebude na Štědrý den Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání orchestru a sólistů Národního divadla a Státní opery. Na Silvestra vystoupí ve 22 hodin pražská popová formace Eddie Stoilow.

Na Václavském náměstí dekoratéři umístili desetimetrový umělý strom oděný do zlaté barvy s obřími zlatými koulemi. Prodejní domky ozdobí také motivy perníčků.

Otvírací doba prodejních stánků

Prodejní domky s produktovým sortimentem budou otevřeny na všech náměstích každý den od 10 do 22 hodin. Stánky s občerstvením budou otevřeny denně od 10 hodin až do půlnoci.

Vánoční trhy 2014 začnou na Staroměstském i Václavském náměstí 29. listopadu a potrvají až do začátku ledna. (v jednání do 6. ledna 2015) Vánoční atmosféru navodí souběžně i náměstí Republiky, a to od 29. listopadu do 30. prosince 2014.

Vánoční trhy Praha- Staroměstské náměstí
Vánoční trhy Praha- Staroměstské náměstí

Podrobnosti o Vánočních trzích na Staroměstském a Václavském náměstí průběžně na www.trhypraha.cz.

Trhy začaly 29.listopadu 2014  a skončí 6. ledna 2015

Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *