Věda prochází žaludkem.
První ročník festivalu s názvem Věda prochází žaludkem byl určen všem příznivcům dobrého jídla a přírodních věd. Festival se konal dnes od 14 hodin do 22 hodin. Během jednoho dne propojili přírodovědci z fakulty kulinářské umění se zaměřením na Asii v nádherném areálu Botanické zahrady Na Slupi. Program byl pestrý a nápaditý. My jsme vyzkoušely a naučily se jak se dělá suchi. Odborníci dali suroviny a vedli naše ruce. Myslím, že napoprvé se nám to moc povedlo a byly jsme překvapené, že to není ani moc těžké, když ví člověk jak na to.
Moc se nám líbilo, že jsme také nejenom přičichly k ingrediencím ze kterých je možné vyrobit parfém. My jsme si dokonce každá svůj vlastní , za účasti odborníka, vyrobily. V mém byl jasmín, citrónová tráva, pomeranč a mátové výtažky. Skleničku mám schovanou a těším se až svůj parfém Schlitz- No 1 vyzkouším . Mimo indické kuchyně, čerstvých džusů, jsme také ochutnaly molekulární alkoholický koktejl.
Velmi zajímavý byl také stánek s hmyzími dezerty. Nejsem takový fajnšmekr, zvládla jsme cvrčka v karamelu, Ajka přidala smaženého moučného červa, největší šváb ji moc nešel do krku a tak si ho zabalila jako zákusek na doma. Prý přidá čili a trochu více osmahne…
Vína, převážně kvalitní certifikovaná moravská, byla také součástí degustace. V zahradě toho bylo mnohem více a tak ještě připomenu stánek s čajem , koření…v zahradě vládla příjemná atmosféra do které chvílemi ostře bodalo slunce. Rozkvetlý areál zahrady s velkými stromy však zaručoval příjemné útočiště i příjemně strávené odpoledne . Zahrada byla plná milých lidí , studentů, dětí s rodiči , televizních celebrit i těch , kteří se o nás všechny pěkně starali.
Přidat komentář