Na houbách
Poslední letní den v tomto roce. Od zítra slibují velké ochlazení a studený vichr. Necháme se rády přemluvit na houbařský výlet. 6 ženských, to už je docela slušnej babinec! Naším cílem jsou lesy kousek za Žebrákem. Po večerním dešti se trochu ochladilo, fouká studený vítr, ale tady v lese je překrásně.

Vypadá to, že sem ještě letošní houbařské šílenství nedorazilo, tady totiž ještě nerostou L. I tak je stále v lese, co pozorovat, postupně se „zakecáváme“ a po skupinkách ztrácíme. Po delší době se scházíme u žlutého bagru na jedné z cest. Dlouho to netrvá a za chvíli jsme zase tři roztroušené skupiny. Po dvou hodinách měníme plán a po telefonu si dáváme sraz u aut, teda pokud tam trefíme.

Aź na zpáteční cestě konečně nacházíme mimo babek pravé hříbky. Asi tak dohromady každá jeden :-). Já se Sárou pokračujeme přes Beroun kvůli dalšímu programu zpět a holky ještě pokouší další les.
Pivovarská restaurace Berounský medvěd
Jsme v Berouně, na dotaz, zda si nedám dobrý vývar v pivovaru, říkám jasné ano. Sára tady není poprvé, já ano. Jsme na dvoře, kde to spíše vypadá jako sběrný dvůr, vidím tanky a děla. Nechápu. Až když vstoupíme do restaurace pochopím. Útulná restaurace, nabídka dobrých jídel a několik druhů piva. Já zkouším tmavou 13 a je skvělá!. Jako zákusek jsme si daly jeden kynutý meruňkový knedlík, ten tak dobrý nebyl, ke kynutému těstu to mělo hodně daleko, škoda!

V nově zrestaurovaných prostorách rodinného pivovaru Berounský medvěd byla zřízena Pivovarská restaurace, která návštěvníkům nabízí speciality české kuchyně, bohatý sortiment minutek a k tomu samozřejmě všechny druhy našich piv. Pivovarská restaurace pojme až 100 hostů, salonek Šalanda“ v prvním patře pohodlně usadí až 100 osob.

Pivovar Berounský medvěd
První zmínky o vaření piva v Berouně se vztahují k roku 1295, kdy král Václav II povýšil Beroun na královské město a měšťanům udělil právo várečné a sladovnické, městu udělil právo mílové. V roce 1872 měšťané postavili společný pivovar, který vařil pivo až do roku 1978, kdy byl jeho provoz zastaven.

Berounský Medvěd Brewery
Po dvacetileté odmlce oživili manželé Mayerovi tradici vaření piva v Berouně a založili rodinný pivovar Berounský medvěd. Pivovar Berounský medvěd je jedinečný „pivovarský skanzen“ – nabízí zájemcům k prohlédnutí varny piva na přímý otop dřevem. Pivo je zde vyráběno spodním kvašením z tradičních surovin: pitné vody, ječného sladu, hlávkového chmele a pivovarských kvasnic. V zásobě sladu je pivovar soběstatečný – vlastní totiž sladovnu v nedaleké obci Suchomasty. Pivo je spotřebiteli předkládáno jako nefiltrované, kvasnicové s bohatým obsahem vitamínu B.
Rodinný pivovar Berounský medvěd leží na trase turistických cest do chráněné krajinné oblasti Český kras a do Křivoklátské vrchoviny. Dostupnost pivovaru je 20 minut z Prahy po dálnici D5, sjezd Beroun – centrum, nebo 2 minuty od vlakového nádraží Beroun.
V nabídce jsou tyto piva : Světlé 8° Cyklopivo, světlé 11 Zlatý kůň, polotmavé 11 Medové, Tmavé 13 Medvěd, Tmavé 14 Klepáček, Světlé 15 Lord, Speciál tmavý 18 Grizzly.
Exkurze v pivovaru
V pivovárku si můžete objednat exkurzi – prohlídku pivovarských prostor s výkladem sládka v českém jazyce. Délka exkurze je cca 30 min. Objednávky minimálně 5 dní předem, maximální počet osob na exkurzi je 20 osob. Cena: 30,- na osobu. Objednávky přijímáme na tel.: 602 388 305

Pivo bylo tři roky zpět nic moc.jidlo studené.gulas.za mě opravdu nic moc.ale třeba se zlepšili.
🙁