• Menu
  • Menu

Kolumbie, Santa Marta – cestopis 13

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Jižní Amerika » Kolumbie » Kolumbie, Santa Marta – cestopis 13

Odlet z Medellinu a Karibské pobřeží Kolumbie Santa Marta

letištěMedellin
letiště Medellin

16.4.2013 Dnes letíme do Bogoty. Po páté hodině bereme taxíka. Jel pěkně dlouho, odhaduji 45 minut. Sedíme v gate a čekáme na letadlo. Máme zpoždění. Letíme hodinku a v Bogotě přesedáme na let Avianca AV9774 do Santa Marty. Na letišti trochu bloudíme. Nemůžeme najít náš let. Nakonec Petr zjistil, že jsou tu dva terminály a na ten náš musíme odjet autobusem. Není to blízko, tak 20 minut. Hlavně, že nám to neuletělo.

Bogota
Bogota

Je to paráda se zase trochu proletět, v A 320 mají dokonce obrazovky. Letušky mají krásné uniformy, ale v nabídce opět jen pití. Celý den jsme nic nejedli a doufali jsme alespoň v sušenku. Vzdálenost 737 kilometrů letadlem, úžasný. Za hodinu a půl jsme na místě. Bágly dorazily a když jsme ukázali u východu lístek od kufru, pustili nás ven. Na letišti jsme nastoupili do taxíku. Řídil černoch, auto bylo snad sto let staré a taky jsme podle toho jeli. Je tu vedro. Snad bude u oceánu snesitelněji.

Ubytovali jsme se v hotelu Aluna. Máme větrák a vlastní koupelnu. Není tu okno, ale dveře jdou otevřít na terasu. Místo je pěkné a máme tu i možnost si sednout ven.  Zašli jsme do mexické restaurace. Už jsme měli děsný hlad. Jídlo bylo výborné. Konečně si dávám avokádo. Na závěr jsme vypili džbán citrónové limonády..

Prošli jsme se okolo pobřeží a fotili sochy a oceán. Původně jsme se chtěli i někde vykoupat, ale voda u města nebyla moc čistá a už se nám nechtělo nikam jezdit.Vratili jsme se tedy do hotelu a dali si vyhlášenou kolumbijskou kávu .

sochy  na pobřeží  - Santa Marta
sochy na pobřeží – Santa Marta

Santa Marta je nejstarším městem v Jižní Americe. Spadá do departmentu Magdalena na severu Kolumbie. Její  břehy z jedné strany omývá Karibské moře a na druhé straně se zdvihá  Sierra Nevada de Santa Marta. Město bylo založeno 29. července 1525 španělským dobyvatelem Rodrigem de Bastidasem. Město není moc pěkné a Do Santa Marty jsme přijeli hlavně kvůli Národnímu parku Tayrona. Do parku máme naplánováno jít zítra. Jdeme si koupit pítí a ovoce a už zůstaváme v hotelu. Ananas byl úžasný. Je strašné vedro. Ani větrák nepomáhá.

cestopis následující den

cestopis předcházející den

Dana Dajdulka

Více jak 15 let se pro mě stalo cestování drogou. Za tu dobu jsem mimo Evropu navštívila USA, Nový Zéland, Thajsko, Kambodžu, Velikonoční Ostrovy... poslední roky se mou láskou stala Jižní Amerika. Každá další cesta je pro mne nejenom výzvou, ale také uskutečněnými sny poznat místa , které tak dobře znám z knih a cestopisů.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *