• Menu
  • Menu

Červený rybízku! Václav Misař v Nau Gallery

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Praha - hlavní město » Červený rybízku! Václav Misař v Nau Gallery

Výstava Červený rybízku! v Nau Gallery do 3.11.

Nau Gallery

Při cestě přes Žižkov objevuji Nau Gallery. Tam jsem ještě nebyla, tak se podíváme, co tam je! Hledám vstup, ale nakonec zjišťuji, že musím zazvonit na zvonek. Otevírá mi milá holčina a uvádí mě do galerie. Ptám se na nějaké informace o výstavě. „Misař absolvoval ateliér Sopka na AVU. Žije napůl v Praze a napůl v Berlíně. Nejčastěji maluje v přírodě. Má takovou chatičku a tam si maluje.“ Super, to zní dobře! Ještě nějaké informace dostávám na papíře a pak už se jdu podívat na vystavené obrazy.

Václav Misař – Červený rybízku!

Červený rybízku!

Výstava nese název: „Červený rybízku!“ a určitě stojí za to se přijít podívat. Minimálně pokud jako já ještě jejího autora neznáte. Obrazy mají příjemnou atmosféru, jemně zvolenou barevnou paletu a velice organizovaně zobrazený prostor. Pár obrazů na mě svou atmosférou působí podobně jako například obrazy Edwarda Hoppera, nejsou ale tak razantně a ostře malované a realita se tu mísí se snovostí. Autor si hraje nejen s barvami, ale i se světlem a stíny. Jak i doprovodný text napovídá, určitě vám to připomene i ranou tvorbu De Chirica.

Václav Misař – Červený rybízku!

Tato výstava končí až 3.11.2017, takže pokud chcete obohatit své kulturní znalosti, dojmy a pocity, určitě doporučuji! Vstup je zdarma  🙂

Václav Misař – Červený rybízku!
Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *