• Menu
  • Menu

Jezero Werbellinsee

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Německo » Jezero Werbellinsee

Werbellinsee u Berlína

Naše předjarní návštěva jezera Werbellinsee  byla příjemnou tečkou  cesty k polskému Baltu v Miedzyzdrojích. Po krátké  neplánované návštěvě Evropského střediska pro rekreaci a mládež Werbellinsee konečně sjíždíme ke krásnému jezeru. Slunečné nedělní počasí vylákalo na břeh jezera celkem dost turistů. Na sezónu se připravují nejenom rybářské a výletní  lodě, ale i restaurace hotýlky a penziony, kempy, kolem rozlehlého jezera se pilně pracuje i rekultivují  břehy a pláže.I v tomto období jsme měly možnost ochutnat rybí speciality čerstvě ulovených ryb z jezera v krásné rustikální restauraci.

Werbellinsee

Jezero Werbellinsee

Jezero  o rozloze 7,82 km2 s průměrnou hloubkou 22 metrů je vhodné pro raffting, plachtění, veslování, prázdninové koupání i plážování  v čisté vodě a samozřejmě rybaření a další vodní sporty. Na jezeře mohou jezdit i motorové čluny. Jezero je i oblíbeným  rájem pro potápěče.

Malebné Jezero  je obklopené lesy a nachází se v biosférické rezervaci Schorfheide  – UNESCO, pouhých 50 km od Berlína. Kolem jezera i v okolí jsou dobře značené turistické stezky a umožňují návštěvníkům poznávat krásy pěšky i na kole. S vlastní lodí můžete plout  scénická cestou z kanálu Oder-Havel na sever do Werbellinkanal  přímo do Werbellinsee.

Do tohoto nádherného regionu se dostanete také na kole po nádherně navržené cyklistické stezce mezi Berlínem a Usedomem.

Werbellinsee
Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *