• Menu
  • Menu

Kolumbie, Popayan – cestopis 9

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Jižní Amerika » Kolumbie » Kolumbie, Popayan – cestopis 9

 

Kolumbie, Popayan – Bílé město – UNESCO

Jsme už jen 30 km od Popayánu, které leží v údolí Pubenza v jihozápadní Kolumbii. Městu se říká španělsky La Ciudad Blanca (Bílé město).  Řidič má cestou pořád nějaké kšefty a každou chvilku staví a něco si a vykládá. Pokračuje to i po městě a plno místních už taky zuří a vztekle vystupují z busu. Naše bágly jsou děsně zaprášený. Podle průvodce je nádraží jeden kilometr od centra Popayánu. Buď jsme přijeli na jiný terminál, nebo se v průvodci pěkně sekli. Předměstí Popayánu je strašidelný. Tady bych nerada šla pěšky. Stejně ale jdeme, nechtěla jsem brát taxi na jeden kilometr. Po hodině chůze nám zastavil kluk na motorce a řekl, že je to tu o život a ať si vezmeme taxíka. Ubytujeme se v dražším hotelu s teplou vodou. Jmenuje se Real Santo Domingo Jsme v srdci centra Popayánu. Vykoupali jsme se a dlouho do noci jsme dumali, jak se zítra dostat do národního parku Tierradentro. V průvodci jsme žádné užitečné informace nenašli. Jdeme spát bez jídla. Naštěstí je tu na chodbě barel s pitnou vodou.

Kolumbie,  Popayan - Bílé město - UNESCO
Kolumbie, Popayan na cestě

12.4.2013. V hotelu jsme si zašli na snídani. Dostali jsme smažená vajíčka a sladkou tvrdou housku. Paní recepční nám řekla, že spojení do Tierradentra bylo v pět ráno ,  druhé je v půl jedenácté. Měli jsme dvě hodiny, abychom se prošli po městě Popayán, hlavním městě departmentu Cauca. Leží v nadmořské výšce 1738 metrů. Procházeli jsme se po ulicích a kochali se koloniálními domy. Město bylo založeno již v roce 1537. Je zde plno honosných sídel a kostelů.

 

La Ciudad Blanca - Popayán
La Ciudad Blanca – Popayán

Zašli jsme  si vyfotit Humilladero most-  spojující centrum se severní částí města. Byl postaven v roce 1873. Je to zvláštní most, jako by ho někdo přemístil z Itálie. Město bylo částečně zničeno zemětřesením v roce 1983. Podařilo se však částečně opravit a od roku 2005 je na seznamu UNESCO.

Humilladero most
Humilladero most

cestopis následující den

cestopis předcházející den

 

 

 

Dana Dajdulka

Více jak 15 let se pro mě stalo cestování drogou. Za tu dobu jsem mimo Evropu navštívila USA, Nový Zéland, Thajsko, Kambodžu, Velikonoční Ostrovy... poslední roky se mou láskou stala Jižní Amerika. Každá další cesta je pro mne nejenom výzvou, ale také uskutečněnými sny poznat místa , které tak dobře znám z knih a cestopisů.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *