• Menu
  • Menu

Albánie Dhermi – modrý ráj

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Albánie » Albánie Dhermi – modrý ráj

Dhermi město a pláž

Turisticky oblíbená oblast v Albánii. Ve městě se nachází několik kostelů, monastýr sv. Theodora a sv. Panny Marie. Městečko známé výrobou olivového oleje (prý jeden z nejlepších na celém Balkáně) a výrobou medu.  Dhermi je součástí obce Himare,  v oblasti Vlore County v Albánii. Leží asi jižně 40 km od města Vlore a ve stejné vzdálenosti severně od jižního  města Sarande. Leží v nadmořské výšce 200 m.n.m. Pod městečkem Dhermi se rozkládá vyhlášená pláž.

Dhemi
Dhemi

Pláž Dhermi

Charkteristika –  pohoda, příjemné klima, zdravá strava, krásné bydlení, žádné davy – natož zájezdy, milí lidé, teplá i studená voda k mání – poloha je naproti ostrovu Korfu. K pláži vede trochu horší silnice, ale krajina kolem je úžasná. Voda je tyrkysově modrá a při vstupu do vody jste rychle v hloubce, ideální pro plavání a potápění. Pláž je kamenitá. Oblast je turistická a tak si zde můžete zapůjčit vodní skútry, kajaky, šlapadla. Na výlet se pak můžete vydat lodí do blízkých jeskyní při pobřeží.

Dhemi beach
Dhemi beach

Dobré jídlo a ubytování

Kolem pláže jsou malé restaurace, kde si můžete dopřát dobré jídlo. K pláži dojedete vozem nebo hromadnou dopravou. I z hlavního města Tirany sem jezdí autobus denně. Ceny ubytování v oblasti jsou o něco vyšší. Je možné se ubytovat i v kempu u moře.

dobré jídlo
dobré jídlo
petr karlicek

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentářů