• Menu
  • Menu

Pravčická brána

Jarní Pravčická brána

Neděle slibovala sluníčko a tak jsme vybrali výlet na Pravčickou bránu. Výlety v Českém Švýcarsku jsou krásné celoročně, je jedno jestli jdete na Pravčickou bránu, v létě nebo na podzim,  pokud vyjde počasí, je to vždycky zážitek!

Pravčická brána

Z Mezní Louky na Pravčickou bránu

Šli jsme z rekreační osady Mezní Louka (Rainwiese) po červené turistické značce  na Pravčickou  bránu, což je nějakých 6 km. Mezní louka je křižovatkou turistických a cyklistických stezek, které vedou celým NP České Švýcarsko.  Na Pravčické bráně jsme chvíli poseděli venku, hospoda byla zavřená, několik lidí piknikovalo ze svých zásob u stolečků venku. Odtud jsme se vydali na rozcestí Tři prameny a dále přes Tři prameny po zelené značce  do Mezný  a pak dolů k Divoké soutěsce, kde jsme se těšili, že nasedneme na pramici a proplujeme soutěskou. Ještě není sezóna a tak lodě nejezdily, takže jdeme zpátky na Meznou.

cesta na Pravčickou bránu

Na Vyhlídce

Na Vyhlídce, v restauraci uprostřed Národního parku České Švýcarsko, jsme si dali parádní oběd. Jídlo i obsluha skvělé. Já si dala pstruha a Kuba divočáka se špeclema, mňam!

Z Mezný se potom vydáváme zpět po žluté značce na Mezní Louku, kde máme zaparkované auto. Parkovné na den stojí 100 Kč. Jarní výlet byl parádní, ušli jsme nějakých 15 km, trasa byla pohodová, lidí bylo jenom málo.

Andy

Ve 12. letech mě rodiče poslali samotnou do Kanady a USA. Poznamenalo mě to a tak jsem asi cestovatel. Hodně jsem od té doby viděla a poznala a hodně ještě poznat chci.Tak uvidíme !

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *