• Menu
  • Menu

Socha Krista na mysu Ponta do Garajau

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Portugalsko » Madeira » Socha Krista na mysu Ponta do Garajau

Socha Krista 

Socha Krista stojí na mysu od roku 1927. Kolem sochy Krista s rozpaženými pažemi je vybudována příjemná a pěkná vyhlídka. Říká se , že tento zde byl vystaven ještě dříve než ten známější v Riu.

Kristus Ponta de Garajau Canico de Baixo

Když konečně zjistíte , kde Ježíš stojí, sjíždíte uličkami z města Canico k oceánu. Pomalu bude zapadat Slunce a tak filmová atmosféra je přímo stvořená pro naše oči. Je nádherné světlo a Ježíš se zde objevuje v celé své kráse. Nejenom socha Krista, ale třpytící se Atlanský oceán dokresluje obraz dokonale.

Lanovka

První , co vám na parkovišti utkví v mysli je  krásná  skleněná lanovka, která vede prudkým sešupem na malou kamenitou pláž Reis Magos. Pokud nepoužijete lanovku (za 2 Eura) je možné po klikatých cestách sejít až k pláži i po svých. Už teď mě mrzí, že tady v tom úžasném místě nemohu kvůli pokročilé době a chladu oceán vyzkoušet. Mořská rezervace  Reserva Natural Garajau (rezervace se táhne 7 km od mysu Ponta de Garajau) zasahuje asi 500m do moře a do hloubky až 120 metrů. Je zde zřízena základna pro potápění a můžete zde spatřit prý ryby velké až 1,5m a pozorovat pestrý podmořský život až do hloubky 35m.

Dolní část městečka Canico de Baixo , patří k rychle rostoucím střediskům cestovního ruchu na ostrově. V okolí můžete vnímat výstavbu hotelů , moderních domů včetně budování bazénů ve skalách.

Kristus Ponta de Garajau Canico de Baixo

Canico se nachází mezi hlavním městem Funchalem a letištěm Santa Catarina. Dolní část městečka ležící na pobřeží je právě Canico de Baixo.

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *