• Menu
  • Menu

ZOO Hluboká nad Vltavou

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Jihočeský kraj » ZOO Hluboká nad Vltavou

Zooologická  zahrada Ohrada

ZOO není veliká svojí rozlohou, ale  možná vás překvapí svou rozmanitostí . V objektu je mimo zvířat vzdělávací centrum, dětské hřiště, restaurace a občerstvení, Letní divadlo, vstup do loveckého zámku – / dnes Národního  zemědělského   muzea/,   který byl postaven na břehu Dubnického rybníka. největším magnetem Hluboké nad Vltavou je samozřejmě zámek .

ZOO OHRADA Hluboká nad Vltavou

ZOO Ohrada se snaží zpestřovat vaši návštěvu a přinášet vám nové zážitky celoročním kulturním programem. Pracovníci zoo vám v pravidelných časech přiblíží zajímavý svět svých zvířecích svěřenců. Jako doplněk  lesnicko-loveckého muzea založil Zoo Ohrada v roce 1939 Adolf Schwarzenberg. Dnes je zde na dvě stě druhů zvířat, z toho 50 druhů se řadí mezi ohrožené.

Co vás v ZOO čeká a co můžete navštívit:

Austrálie. Amerik. Koati. Matamata. Medvědi. Vlci a Rysi, Malá Afrika. Lemurové. Kočkodani. Bažantnice. Daňci. Jeřábi. Ovce. Poníci.Kolpíci a Kvakoši. Sovy. Jezevčí skály.Český les. Plazi. Bahňáci.Plameňáci. Losi. Pelikáni a kormoráni. Srnci a zajíci.Vodní ptáci. Mně se líbily nejvíce Surikaty (žijí v početných koloniích. Noc tráví v podzemních chodbách, kam také prchají před nebezpečím.)..

 ZOOLOGICKÁ  ZAHRADA  OHRADA, HLUBOKÁ NAD VLTAVOU. Zahrada má otevřeno 365 dní v roce, včetně všech víkendů a svátků.

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články