• Menu
  • Menu

Venezuela 4

Carúpano

13.10.2012 Vstala jsem v 5 ráno. Poslouchám zpěv ptáků a kokrhání kohoutů. Už se rozednívá, celou noc pršelo. Paní Arletka nám připravila snídani. Míchaná vajíčka a džus. Dopoledne se povalujeme na terase a čteme si.V půl 11. nás vyzvedává řidič a veze nás na buvolí farmu. Měly jsme navštívit farmu s vodními buvoly. Vrata jsou zavřená a po vodních buvolech ani stopa. Objížděli jsme farmu okolo plotu, ale nikde nic. Popojeli jsme o kus dál a navštívili termální lázně.

LAS AGUAS TRMALES

Stál tam chlapík u tabule a bez pozdravu a úsměvu pouze natáhl ruku a řekl si o peníze. Platíme a opět s pocitem, že nás tady nechtějí, lezeme z jednoho termálního bazénku do druhého. Beru si sebou batoh s věcmi,  Janka si dává vše do auta. Voda má někdy i víc jak 40 stupňů. Do toho už nejdeme. Nedá se to vydržet. Bazénky mají své jméno a napsanou teplotu. Po dvou hodinách už nás to nebaví a jdeme si zaplavat do bazénu se studenou vodou. Zjistíme, že řidič je pryč. Jana šílí, protože má vše v autě a bojí se, že nám řidič zmizel. Naštěstí se po nějaké době vrací. Jel se asi najíst. Cestou zpět fotím vousaté stromy a bambus. Janka trhá kakaové plody a mlsá v autě.

Na cestě

Řidič nás vysadí u restaurace, co jsme byly včera a máme opět to samé, rybu. V posadě nejde proud. Arletka si s námi povídá a pak zašlápne švába. Je jí určitě už hodně let. Má nepohyblivého manžela a na vše je sama. Venku už je tma. Je teprve krátce po páté. Nemůžeme nikam jít, tak  jdeme brzo spát. Venezuelský prezident Hugo Chavez opět dokázal, že jako socialisticky smýšlející hlava státu dokáže poručit nejen větru a dešti, ale i času. Na všech hodinách v zemi byla ručička posunuta o půl hodiny zpět. Zatímco vůči středoevropskému času na nultém poledníku v londýnském Greenwichi byla jihoamerická země podle konvencí o čtyři hodiny zpožděná, nově je to o čtyři a půl hodiny. Podle Chaveze se nejedná o žádný dočasný posun, který by měl šetřit pouze energetické zdroje, ale o trvalou změnu. Podle něj se s novým časem bude lépe hospodařit  a přispěje to rovněž ke zdraví obyvatel.

Stromy ověšenými španělským mechem „barba inglés“ neboli anglická brada.

Cestopis následující den

Cestopis předchozí den

.

Dana Dajdulka

Více jak 15 let se pro mě stalo cestování drogou. Za tu dobu jsem mimo Evropu navštívila USA, Nový Zéland, Thajsko, Kambodžu, Velikonoční Ostrovy... poslední roky se mou láskou stala Jižní Amerika. Každá další cesta je pro mne nejenom výzvou, ale také uskutečněnými sny poznat místa , které tak dobře znám z knih a cestopisů.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *