• Menu
  • Menu

LA BOQUERIA Barcelona – tržnice

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Španělsko » LA BOQUERIA Barcelona – tržnice

Mercat de Sant Josep de la Boqueria

Mercat de Sant Josep de la Boqueria Barcelona

Historie tržnice LA BOQUERIA

Velký veřejný trh ve čtvrti Ciutat Vella v Barceloně. Vchází se sem z ulice La Rambla. Tržnice má velkou historii, již v letech 1217  v blízkosti staré městské brány, byly nainstalovány stoly pro prodej masa. Od prosince 1470 se masný trh konal na tomto místě – v té době byl znám  pod názvem Mercat Bornet. Stavba oficiálního trhu začala 19. března 1840 pod vedením architekta Vila Masa, tento rok byl trh také oficiálně otevřen. Dostavba byla pak ještě několikrát upravena, nový rybí trh byl otevřen v roce 1911 a  stavba s kovovou střechou zde byla postavena roku 1914.

Podívaná, skvělé jídlo a místo pro setkávání

Korzo lidí, kteří obdivují jednotlivé stánky s ovocem, zeleninou, masnými výrobky, rybami, vejci, laskominami. Ochutnávky delikates, které možná jinde v Barceloně neuvidíte. V tržnici vás ohromí obrovská škála barev, pulsující život v tržnici, diskuze návštěvníků a těch, co zde pracují. Vůně (někdy i klasický zápach ryb a masa) se mísí s omamnou vůní  ovoce, květin, ovocných koktejlů, bylin i pečícího se masa.

Uf…

Ochutnáme chlazené čerstvé koktejly z různých druhů  čerstvého ovoce. Mňam! Na naši cestu kupujeme voňavá rajčátka, avokádo, sýry i klasický španělský salám Fuet a nezbytné úžasné olivy, jablíčka, meruňky. Jsme rády, že jsme byly mezi prvními, tržnice se velmi rychle naplnila a ty davy lidí, to já nemusím. Ale, až budete v Barceloně, určitě si sem zajděte!

Mercat de Sant Josep de la Boqueria Barcelona

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *