• Menu
  • Menu

BIG ISLAND Havaj

Ostrov plný protikladů, je to nejrozličnější ze všech havajských ostrovů. Každý Havajan, který tento ostrov navštívil vám potvrdí, že je opravdu velký, je dokonce dvakrát větší než kterýkoliv z ostatních ostrovů. Pouze na tomto ostrově se během vašich cest budete cítit jako na opravdovém „road trip“. Je to jediný ostrov, kde mají lidé možnost být  sami sebou a najít si to nej místo pro život. Ostrov je multietnický, od dělnické třídy v Hilo po oblast waimeiských painolo (kovbojové), od funkadelické Puny po neobydlenou Ka´u, od japonských kávových plantážníku na jihu Kony po umělce a spisovatele v severní Kohala.

Hawai´i Volcanoes National Park
Hawai´i Volcanoes National Park

Tento ostrov je hluboce spjatý s historií. První Polynésané zde zakotvili v dávných dobách a narodil se zde slavný havajský král Kamehameha.

Sopka Kilauea

Samozřejmě i James Cook zde pro nás objevil Havaj a mimo jiné slavná Pelé, bohyně sopky zde stále žije, jejím domovem je Kilauea. Její síla je všudypřítomná, černá lávová pole, kouřící vulkány a erupce daly život těmto ostrovům.

Hawai´i je místem, kam se můžete znovu a znovu vracet a stále budete objevovat něco nového a čím dál hlouběji porozumíte tomu, co opravdu znamená Havaj.

Isaac Hale Beach Park
Isaac Hale Beach Park

 

Co navštívit:

Hawai´i Volcanoes National Park

Kekaha Kai State Park

Holualoa

Pu´uhonua o Honaunau National Historical Park

Mauna  Kea

Hilo

Waimea

Waipi´o Valley

Lávové jeskyně

Jižní Kona

Ka´ui

naše  tříměsíční cesta po Havaji : zde

Andy

Ve 12. letech mě rodiče poslali samotnou do Kanady a USA. Poznamenalo mě to a tak jsem asi cestovatel. Hodně jsem od té doby viděla a poznala a hodně ještě poznat chci.Tak uvidíme !

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *