Festival zmrzliny – Praha Holešovice 26.6.2016
Jít na festival zmrzliny byl nápad naší Terky. Já mám zmrzlinu ráda a tak proč nezkusit nějakou zajímavou chuť? Na Holešovické výstaviště jsme se vydaly dnes v poledne. Mraky nevěstily nic dobrého, ale při vstupu do areálu se rozjasnila naše nálada i nebe. Trochu nás zaskočilo, že vstup na ochutnávku zmrzliny se platí. 150 Kč na dospělého a 80 Kč pro studenta není úplně málo. Pár zmrzlin by za to bylo!

Lidí tady bylo tak akorát. Prošly jsme stánky a daly si zrmzlinu, která nás lákala očima. Začaly jsme mangovou a banánovo-čokoládovou. Pokračovaly jsme specialitou u Asiatů, před námi nám vyrobily na ledových plátech fantastickou čerstvou kokosovo-ananasovou a pak přidali ještě báječnou zmrzlinu z čerstvého kiwi. Sladké jsme pak na chvíli přerušily chutnými a čerstvými jarními závitky, krevetami a pálivou omáčkou. Lidí přibývalo a tak jedna sklenka Prosecca a malé presso. Nakonec jsme svoje chuťové buňky uspokojily čerstvou šťávou z vietnamských kokosů. Skvělé!

Atmosféra i chutě byly fajn. Návštěvníci byli opravdu všech věkových kategorií včetně psích miláčků. Nesledovaly jsme jestli jsou výrobky české nebo zahraniční, preferovaly jsme vizuální, čichové i chuťové parametry. Důležitá je určitě kvalita prezentace i úsměv předvádějících jednotlivých firem, které na festivalu byly. Krásná zmrzlinářka v červených šatech s puntíky a mašlí ve vlasech měla u malého stánku stále dlouhou frontu kupujících.

V nabídce festivalu nejsou pouze zmrzliny (ať už typu gelato, točené, jogurtové, ice roll, sorbety, speciální – veganské, bio apod.) či nanuky. Na festivalu jsou soutěže, zábava pro děti i dospělé i speciální ochutnávky. Nabízí se zde alko i nealko nápoje, káva, i nesladké občerstvení. Festival se stejnou tématikou SIGEP, mnohonásobně větší, se pak konal v minulém roce např. v italském Rimini.
Takže možná zase za rok!
Přidat komentář