• Menu
  • Menu

Lom Velká Amerika

Pohádková Amerika 2017

První den Nového roku, mráz  za okny venku vytvořil nádherné scenérie. Ranní mlha nad údolím k procházce po silvestrovském veselí moc neláká. Blíží se poledne a slunce prosvítá mezi mlhou i ojíněnými stromy. Vypadá to úžasně.

velka-amerika-11

Nevíme, zda zvolit procházku starou Prahou, Novým světem nebo jít na Vyšehrad. Láká nás to i sejít k Berounce. Stejnou otázku si určitě  dnes položilo mnoho jiných a tlačit se někde v zástupech turistů se nám moc nechce. A co zkusit lom Velkou Ameriku? Nemáme to daleko, je rozhodnuto! Naposledy jsme tady byli v listopadu 2016, kdy bylo nádherné podzimní počasí

Lom Velká Amerika
Lom Velká Amerika

Byly jsme zde už tolikrát a stejně bloudíme. V Mořině vždy špatně odbočíme. Přijíždíme na parkoviště, které je z menší části obsazeno. Hurá. Jedna strana lomu Velká Amerika je ještě nádherně ojíněná, druhá pak pod silou slunce už svou krásu ztratila.  Přesto se vydáváme trasou, která obchází celý lom. Místy je cesta trochu namrzlá a tak je třeba jít s velkou opatrností. Fotit, kvůli světlu, moc nejde, ale to nám nevadí. Nemůžeme se nabažit výhledů, ale i příjemného počasí.

Lom Velká Amerika
Lom Velká Amerika

Amerika nás jako vždy nezklamala!

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *