• Menu
  • Menu

Corfu Beer Festival 27.9.-1.10.2017

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Řecko » Corfu Beer Festival 27.9.-1.10.2017

Plzeňské a další česká piva na  řeckém ostrově Korfu

Sobota na řeckém ostrově Korfu může být zajímavá nejen krásným mořem a sluněním, ale také návštěvou pivovaru, kde mimo jiné točí i řeckou variantu českého piva Plzeň(2.9.2017). Každou sobotu zde probíhá tzv. „beertasting“ s krátkou prohlídkou pivovaru. Máme štěstí, protože zrovna dnes je to právě PILSNER.

Pivní festival

Corfu Beer 2017

Pětidenní festival Corfu meets Czech, se koná ve dnech 27.9.-1.10.2017 ve městě Arillas na řeckém ostrově Korfu. Vstup na festival je zdarma. Hlavním lákadlem bude samozřejmě pivo. Tento ročník je význačný právě díky spolupráci korfského pivovaru s několika malými českými pivovary (Pivovar u Bulovky, Břevnovský klášterní pivovar sv.Vojtěcha, Purkmistr pivovarský dvůr Plzeň, Pivovar Hostomice pod Brdy).

Ionian Pilsner Korfu

Také knedlo vepřo zelo a Danajská folková skupina

Kromě tradiční řecké kuchyně se také můžete těšit na české knedlo vepřo zelo. Příjemnou atmosféru festivalu budou doprovázet řecké kapely, ale například i tradiční Danajská folková skupina.

Plzeň – na zdraví

Tento festival vznikl v roce 2013, kdy se malá skupina přátel rozhodla uskutečnit svůj sen. Jedná se o  každoroční akci, která se zde stala tradicí. Každý rok se pořádá ve spolupráci s cizí zemí. První ročník se uskutečnil ve spolupráci s Německem, poté s Británii a Itálií. Během festivalu se pořádají různé akce. Místní lidé mají možnost představit své výrobky a návštěvníci ochutnat lokální kuchyni a poznat korfskou kulturu. Festival navštěvuje okolo 20 000 lidí.

Tento festival se snaží o propojení kultur,  představení místních tradic a samozřejmě o rozvoj a zesílení turismu nejen koncem sezony, čímž chce podpořit řeckou ekonomiku.

Pokud v  čase konání festivalu navštívíte krásný ostrov Korfu, třeba vás tento tip osloví.

Prohlídky v pivovaru

Na prohlídku do pivovaru jsme se vydaly, měly jsme štěstí, že do Arillas jsme to měly z Agios Stefanos , asi 2 km. Mimo exkurze v pivovaru jsme navštívily prodejnu piva, a nakoupily nejenom Plzeň do zásoby.

ochutnávka piva ze zdejšího pivovaru

Prohlídky se konají  pouze v sobotu od 11-13 hodin

Arillas
49081 Corfu, Kerkira, Greece
Highlights info row image
+30 2663 052072
Arillas Beach
Arillas Beach

Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *