• Menu
  • Menu

Thajsko, Kambodža, Laos, Vietnam s dětmi

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Kambodža » Thajsko, Kambodža, Laos, Vietnam s dětmi

 Mystické vodopády Phnom Kulen

Vodopády Phnom Kulen zmiňuji zvlášť ještě jednou,protože to byl opravdu zážitek, pro nás nečekaný. Po všech těch úžasných Angkorských chrámech, které jsme navštívili a kdy úmorné vedro nám někdy nedovolilo vše ještě prozkoumat důkladněji, byla návštěva vodopádu opravdovou oázou. Vodopády jsou nedaleko chrámu Phnom Kulen. Chladná voda byla nečekaným zpestřením a byla, spolu s tajemným a ne turisty přeplněným chrámem Beng Melea, opravdovou chuťovkou na závěr naší návštěvy Kambodže.

PHNOM KULEN
PHNOM KULEN

V oblasti jsou 2. vodopády

1. vodopád  je 4-5 meter vysoký a zhruba 25 metrů široký v období dešťů

2. vodopád je  15-20 meter vysoký a asi 15 metrů široký  v období dešťů

Velikost vodopádů se liší v závislosti na ročním období a deštěm.

PHNOM  KULEN  NATIONAL PARK se nachází ve městě  Svay Leu asi 48 km od provinčního města Siam Reap a asi 25 km od Prasat Bantey Srey po silnici Charles de Gaulle Road.

PHNOM KULEN
PHNOM KULEN
Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *