• Menu
  • Menu

Funchal – ulice Rua De Santa Maria

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Portugalsko » Funchal – ulice Rua De Santa Maria

Dveře naším objektivem.

Procházíme starým městem Funchalu,  postupujícím časem  nám hra dveří připadne báječná a veselá. Některé dveře jsou uměleckými díly a jsou použity různé řemeslné techniky . Materiály jsou  dřevo, sklo, drahé kovy , sítě a záclonovina až po různé řetězy a sochy. Nedají se vyfotografovat všechny a tak aspoň ty v ulici Rua De Santa Maria naším objektivům neunikly..

Funchal Rua De Santa Maria - dveře
Funchal Rua De Santa Maria – dveře

Dveře zdůrazňují nebo zvýrazňují nejenom myšlení vlastníků  domů, krámků, restaurací , ale navozují i celkovou atmosféru ulice, kterou se linou vůně madeirských specialit, zní smích návštěvníků i hlasy provozovatelů a obyvatelů Funchalu.

Funchal –  malebné město  rozložené na svazích nad oceánem , se zajímavým starým městem , úzkými křivolakými uličkami skrývající tajemství  a nevšední krásu přístavní architektury i života. Ve starém městě tak trochu vkročíte  a nasejte atmosféru  minulého století . Centrem starého města je radniční náměstí.

 

Funchal Rua De Santa Maria - dveře
Funchal Rua De Santa Maria – dveře
Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *