• Menu
  • Menu

Blue Lagoon, Island – 42

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Island » Blue Lagoon, Island – 42

Na začátek cestopisu

Blue Lagoon  – Hřejivý zážitek v nejlepších  zdravotních  lázních na světě 

Před několika dny jsem navštívila Island, jeden z největších a hlavně nejpříjemnějších zážitků byla návštěva Modré Laguny. Toto místo mě zaujalo již při příjezdu na letiště v Reykjavíku, jelikož je zobrazeno téměř na každém billboardu. Island jak je známo, je opravdu drahou destinací, rozhodli jsme se raději pronajmout auto než využít některé z nabídek cestovních kanceláří a v odpoledních hodinách jsme se vydali směr Grindavik, poblíž kterého se Blue Lagoon nachází. Celý komplex je cca 40 km vzdálený od hlavního města Reykjavíku a cesta autem trvá pouhých 45 minut krásnou lávovou krajinou.

Blue Lagoon, Island – detail hlavní budovy

Když jsem ji spatřila poprvé, trochu mě to vyděsilo, celý areál vypadá z dálky jako velká čmoudící továrna, byla jsem zklamaná a přemýšlela jsem o návratu do města, ale všichni mi přeci říkali, že je to úžasné a tak jsme pokračovaly blíže, trochu lépe to celé prozkoumat.

Lázně Blue Lagoon

Odbočily  jsme do velkého areálu, nejdříve hotelový komplex, později klinika a pak jsme tu nádheru konečně spatřili. Hned vedle silnice byla úžasně  azurová voda s bílým podkladem, z které se kouřilo, a to celé obklopovala černá láva. Byla to jen taková malá ukázka toho, co ze za těmi haldami lávy opravdu skrývá. Museli jsme na chvilku zastavit, abychom si tu krásu chvíli vychutnaly a zdokumentovaly. Pak už jsme konečně dorazily na nedaleké parkoviště a rychle se vydaly zaplatit poměrně vysoké vstupné 30EUR.

Blue Lagoon – Island

Již cesta vedoucí z parkoviště do vstupní budovy byla velkým zážitkem a ukazovala vyspělost Islandské populace vůči architektuře, celý prostor byl velmi moderní – sklo, dřevo a ocel a okolo černá láva. Byli jsme nadšené. I otvírací doba je velmi příjemná v letních měsících červen-srpen je otevřen, každý den od 9-21h, jinak 10-20, a tak je možné zde strávit příjemný večer po celodenní túře, či návštěvě zlatého okruhu, který jsme ve stejný den navštívily samy. Po setmění má Laguna úplně jinou atmosféru, je úplně magická. Navštívit Blue Lagoon je téměř poviností, pokud chceme objevit krásy Islandu.

V lázních

Vnitřek budovy je naprosto úchvatný, čistota, elegance, i na ty nejmenší se zde myslí, proto není problém zapůjčit si župan, venku je opravdu zima, vřele ho doporučuji, hlavně v zimě nebo ve večerních hodinách, pokud cestujete s dětmi, je zde možnost zapůjčení křidélek nebo kruhů přímo před vstupem do laguny.

Pak už jsme se jen vesele ponořily do nádherně teplé vody 37-39°C, vyzkoušeli příjemnou pleťovou masku z místního bahna, která je přímo v laguně skladována v dřevěných krabicích . Pokud se chceme maximálně zrelaxovat, můžeme využít zpoplatněnou službu místních masérů, kteří jsou připraveni u podvodních lehátek. My využily saunu s překrásným výhledem na nasvícenou lagunu, geotermální páru, vytvořenou v lávové jeskyni a masážní horký vodopád. Voda není hluboká, návštěvník se může volně pohybovat mezi jednotlivými zkoutími, relaxačními zónami, jeskyní, mostkami, či přímo okolo horkých pramenů, které mají téměř 100°C. Zajímavostí je že voda je mořská, tedy slaná, v celé laguně je 6 miliónů litrů vody, která je obměňována každých 40 hodin, vzhledem k vysoké teplotě není třeba přídavného chlóru, jelikož běžné bakterie zde nepřežijí. Není nic příjemnějšího než si vychutnat pobyt v Blue Lagoon, odpočívat v geotermální slané vodě, při tom pozorovat nádhernou okolní scenérii horké lávy a při tom všem dýchat naprosto čistý islandský vzduch. Ne nadarmo zvolili čtenáři „Conde Nast Traveller“ toto místo nejlepšími zdravotními lázněmi na světě.

Blue Lagoon, Island – využití bahní masky

Za zmínku stojí i procházka po okolí, například k nedaleké klinice, kde si můžete v klidu vychutnat krásu okolí, později si posedět při šálku čaje nebo kávy v Blue Café před vstupem do Laguny, ochutnat některý z lahodných nápojů ve vodním baru, částka Vám bude odečtena z náramku, který slouží nejen jako peněženka, ale zároveň jako klíč od skříněk.

Když jsme byly dostatečně zrelaxované, využily jsme krásné sprchy se sprchovým gelem a kondicionérem přímo s výtažky a minerály Blue Lagoon, které je později možné zakoupit přímo v prodejně Blue Lagoon přímo v interiéru hlavní budovy. Po tomto neopakovatelném zážitku jsme se cítily opravdu skvěle.

Cestopis následující den

Cestopis předcházející den

.

Andy

Ve 12. letech mě rodiče poslali samotnou do Kanady a USA. Poznamenalo mě to a tak jsem asi cestovatel. Hodně jsem od té doby viděla a poznala a hodně ještě poznat chci.Tak uvidíme !

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *