• Menu
  • Menu

CESTA DO KUALA LUMPUR – borneo 1

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Katar (Qatar) » CESTA DO KUALA LUMPUR – borneo 1

Letíme do Kuala Lumpur

Cca 2 hod po dočvachtání se v Rudas SPA v Budapešťi sedíme na letišti v kavárně na gatu, popíjíme kafe a začínáme přemýšlet nad plánem dofči. Obě sme měli v posledních týdnech “hrozně moc volnýho času“, takže přípravy a plánování nás tak trochu minuly a nebýt obětavé pomoci Sáry, tak asi odjedeme bez foťáku, finanční rezervy a pár dalších nepodstatných detailů…..

Na letenkách se konečně dočítáme, že budeme mít cca 7 hod volného času v Kuala Lumpur. Jediný, co vim o Kuala Lumpur je, že bych tam chtěla vidět Petronas Twin Towers, Andy že nechce strávit 7 hodin na letišti. Trochu háček je, že nemáme páru jak se dostat do centra, jak dlouho to může trvat nebo kolik to stojí… Přítelem na telefonu se stává naše šéfredaktorko-editorka Jana, která nám obratem posílá základní Info v několika sms.

20150224_235830
Quatar Airlines

Šampaňské v Quatar Airlines

Pak už zbývá jen dopít kafe a dostat se na palubu letadla. Oba úkony zvládáme (jak jinak) než bravurně a záhy se ocitáme v letadle společnosti Quatar Airlines, která nás má za 17 hodin s jedním přestupem na letišti Doha v Quataru dopravit do Kuala Lumpur.

Let by se mohl zdát dlouhý a nudný, ale k našemu velkému potěšení zjištujeme, že během letu se podává alkohol (prakticky v neomezeném množství), stewardi chodí dost často a nalévaj slušný lampy….. Asi si dokážete představit, jak sme začaly i skončily . Náš low cost výlet začal stylově na doporučení stewarda šampaňským-říkal totiž, že je to to nejdražší, co má, tak by byla škoda to nevyužít. První přípitek (jak jinak než) na Borneo v nás mizí docela rychle, po druhým (na Borneo), měním z šáňa na vodku s džusem- v podání Quatar Airlines spíš džus s vodkou. Andy zůstává věrná šáňu, ale tempo máme podobný, takže následuje další „originální“ přípitek „Na Borneo“, pak následuje drink k večeři, drink po večeři, drink před spaním, drink na to, že nemá cenu jít spát a samozřejmě „slušný turbulence“ když se snažíme dojít na záchod a zpátky, po návratu se tento „úspěch“ musí zapít…………… Nakonec přeci jen asi na 1.5hod usínáme a po celkově moc příjemném cca 6,5hodinovém letu se ocitáme na letišti Doha.

20150225_004254
letiště Doha

Letiště DOHA

Máme tu necelý 2 hodinky na přestup a plně je využíváme na focení spousty, pro 30ti letý slečny neodolatelných, atrakcí jako např. velký plyšový medvěd, čínský nový rok kozy, hustý dětský prolézačky, apod. Jinak je to hodně nové letiště se zajímavou architekturou, takže se můžete zabavit i shopováním nebo v kavárničkách.

Po asi 1,5 hodině zjišťujeme, že vlastně tolik času nemáme a zahajujeme zběsilé hledání našeho gatu, předchozí drinky nám samozřejmě na rozvážnosti a orientačním smyslu moc nepřidaly, naštěstí letiště je dobře značené a nakonec dorážíme (spíš) dobíháme ne pohodu. Následující let probíhá v podstatně klidnějším duchu. Za A. sme skoro jediný na palubě, kdo pije, za B. sme docela vyřízený, takže po večeři dáváme schlaftrunk a zkoušíme něco naspat- naštěstí docela úspěšně, budí nás (aspon mě) až na snídani. Tenhle let byl delší (kol.9ti hodin) a ke konci už trochu otrava, tak sme obě fakt rády, když se konečně ocitáme na letišti v Kuala Lumpur.

Text by: Ifca

Foto: Andy, Ifca

cestopis následující den

na začátek cestopisu

Andy

Ve 12. letech mě rodiče poslali samotnou do Kanady a USA. Poznamenalo mě to a tak jsem asi cestovatel. Hodně jsem od té doby viděla a poznala a hodně ještě poznat chci.Tak uvidíme !

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *