• Menu
  • Menu

PIVOVAR ČERNÝ OREL KROMĚŘÍŽ

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Zlínský kraj » PIVOVAR ČERNÝ OREL KROMĚŘÍŽ

Pivovar Kroměříž

Krásné město Kroměříž, zapsané na seznamu UNESCO, nás nepřivítalo sluníčkem jak jsme si přáli, ale kulinářský zážitek  a ochutnávka zajímavých  piv ve známém Pivovaru Černý Orel opravdu stály za to. A pokud někdy Kroměříž navštívíte, nezapomeňte se tady zastavit !!!!

Pivovar Černý Orel Kroměříž

 

Pivovar nabízí poctivá nefiltrovaná a nepasterizovaná piva, klasickou českou technologií. Vyrábí speciální piva včetně piv pšeničného typu.

ČERNÝ OREL OSLAVUJE!

The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar ČERNÝ OREL jako jedno z míst v Evropě, která nutno navštívit a prožít zde krásný a bohatý víkend. Dostali  se mezi pouze 500 restaurací, 400 hotelů a 125 víkendů v celé Evropě!
PIVOVAR : Exkurze zahrnují vysvětlení způsobu vaření piva v  pivovaru, prohlídku všech technologických částí pivovaru, tedy varny, spilky, ležáckého sklepa a ostatních potřebných technologií  i o historii objektu a jeho důvodech.  Pro prohlídku je možné individuálně domluvit včetně ochutnávky všech našich piv, případně prezentace na projektoru v salonku s odborným výkladem sládka. Netradiční, ale oblíbenou atrakcí jsou též slepé ochutnávky destilátů produkce R. Jelínek.

 Krátké exkurze po technologických částech pivovaru jsou zatím zdarma…

My jsme s nabídky ochutnali skvělou 11° ČERNÝ OREL – světlý ležák, plné , ale lehké chuti s jemnou hořkostí na konci a Patrick Irish ale Černý Orel 13,5° – silné svrchně kvašené pivo rubínově červené barvy charakteristické drsnou hořkostí a chmelovým aroma, které přechází do citrusových plodů (vyrobené z 6 druhů sladů a 4 druhů chmele..).

Historie

Historie objektu sahá do 15 století, od roku 1734 se objevují první zmínky o lékárně u Černého Orla. Odtud název  „ Černý orel „ a také pojmenování jedné z velmi oblíbených částí restaurace – Pivní lékárna. Písemnou zmínku o restauraci nacházíme v knize „ Kdyně v díle a životě J.Š BAara).

Gastronomie

Špičková gastronomie. Tým kuchařů v čele s šéfkuchařem Peterem Formánkem připravují nejen národní a krajová jídla. Vždy vás zaujmou speciální denní a týdenní nabídkou. Gastronomie Černého orla je vyhlášená po celém kraji. S restaurací je propojen i penzion Černý Orel ( klasifikovaný *** superior) a hotel **** first vlase.

Budova pivovaru byla  v roce 2010 vyhlášena stavbou roku.

Kroměříž
Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *