• Menu
  • Menu

1600 Raki Ba Raki

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Evropa » Řecko » 1600 Raki Ba Raki

Požitek jménem Raki Ba Raki

Od pevnosti procházíme starými uličkami Rethymna. Uličky ještě nejsou plné lidí a i když svítí slunce, venku se ještě sedí málo ( je polovina února). V samém srdci Starého města, v jedné z postranních uliček nás upoutá sezení. Musíme si dát aspoň kávu. Usedáme, z restaurace se linou vůně, je slyšet řinčení nádobí  i hudba. Nakouknu dovnitř, je tu plno a já nasávám úžasnou atmosféru barev a magičnosti tohoto místa.

Raki Ba Raki
Raki Ba Raki

1600 Raki Ba Raki 

Raki Baraki je malý klenot a osobní vyznání Krétě. 1600 Raki Ba raki je verze klasické krétské kavárny a  taverny. Pro výběr pokrmů  jsou používány ty nejlepší z řeckých produktů, se zachováním autenticity místních receptů.

1600 Raki Ba Raki
1600 Raki Ba Raki

Gastronomie Raki Ba Raki

Pokrmy  vařené s láskou by měly v návštěvníkovi vyvolat pocit blaženosti a vyvolat vzpomínky zapomenutých příchutí a vůní. Použité výrobky jsou sezónní a všechny pocházejí od malých pěstitelů  bez zásahů technických linek. Může se tedy stát, že některá jídla v lístku nejsou vždy možné objednat. Objednat můžete skvělé mezedes (malé misky pro ochutnání) vyrobené z pečlivě vybraných řeckých produktů a čerstvých sezonních surovin, Feta sýr zabalený v těstíčku s karamelizovanými fíky, kuřecí Tigania (vařené v pánvi) se sýrem a sezamová semínka, ručně dělané koláčky  s masem. Cretan raki je bestsellerem. V nabídce jsou mořské plody, krevety, chobotnice a další skvělá jídla řecké kuchyně. Ochutnat tradiční lihoviny a vzácné krétské pochoutky, v prostředí plném obrázků, živé hudby a vůní krétské tradice je opravdový zážitek.

1600 Raki Ba Raki
1600 Raki Ba Raki

Určitě stojí za návštěvu !

Obsluha je milá a usměvavá. Ještě není sezóna a tak tady sedí převážně Řekové. Trochu na nás zapomněli s polévkou, ale odpouštěno! Jídlo i místo skvělé, a pokud zabloudíte do uliček Rethymna určitě aspoň náhledněte a vypijte šálek kávy!

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *